- Lotul de jucătoare
- Compartimentul tehnic
- Clasament
- Rezultate
- Statistici HCM
- Sistem de desfășurare
- Rezultate
- Echipe participante
- Rezultate
- Statistici HCM
- Ediția I
- Ediția II
- Ediția III
- Ediția IV
- Competiții
- Jucătoare
- Antrenori
- Echipa
- Competiții
- Diverse
Federația Română de Handbal Federația Europeană de Handbal Federația Internațională de Handbal

HOME - știri | Despre noi | Conducerea | Forum | Contact

ARHIVĂ - știri

> click pe titluri pentru detalii

Doar titlurile | Arată stirile pe larg

 

07 aprilie 2008 Rapid - HCM,  derby-ul etapei a 18-a

HCM Baia Mare va juca miercuri, de la ora 17:00, în Sala Giulești din capitală, cu Rapid București în cadrul etapei a 18-a a Ligii Naționale. Meciul va fi arbitrat de cuplul vâlcean Toma Pleșa - Octavian Pripas din Rm. Vâlcea.

Rapid este o echipă redutabilă pe teren propriu. Până în acest moment a pierdut un singur joc în Sala Giulești (cu Rulmentul), a terminat la egalitate cu clujencele, iar în celelalte 5 partide disputate  acasă a câștigat fără probleme. Feroviarele au adus un punct și din deplasarea de la Constanța (26-26 cu Tomis). Alina Dobrin-Păcuraru și colegele ei se află pe locul 8 cu 12 puncte. Formația standard: Gureșoaia - Mitrea-Preda, L. Popa, Dobrin-Păcuraru, Dinu, Cruceanu, Strat-Stanciu. Antrenor: Vasile Mărgulescu.

HCM Baia Mare va pleca marți spre București cu autocarul. Delegația maramureșeană va fi cazată la Complexul sportiv Olimpia. Pentru întâlnirea cu Rapid antrenorii Ioan Băban și Costică Buceschi au stabilit următorul lot de 14 jucătoare, care va fi înscris pe raportul de joc: Cetățeanu, Amaxinesei - Pomohaci, Geiger, Dobromir, Kovacs, Rudics, Balint, Negria, Rouă, Buceschi, Herman, Oșan și Klocza. Rămân acasă Vulturar, Ferenț, Diniș, Stoica și Mihalschi (ultimele trei sunt accidentate). Formația probabilă: Cetățeanu - Balint, Buceschi, Kovacs, Geiger, Rudics, Herman.

În meciul direct din turul campionatului HCM a învins cu
30-22. Partida va fi transmisă LIVE-infotext pe site-ul nostru.

Alina Dobrin,
vedeta echipei Rapid

susul paginii

07 aprilie 2008 LIVE pe hcmbaiamare.ro

Miercuri, 9 aprilie, vom transmite LIVE următoarele partide din etapa a 18-a a Ligii Naționale:

Tomis Constanța - HC Zalău - ora 11:00 - LIVE-scor
Dunărea Brăila - HCM Buzău - ora 17:00 - LIVE-scor
Rapid Buc. - HCM Baia Mare - ora 17:00 - LIVE-infotext


susul paginii

06 aprilie 2008 Lupta din zona cupelor europene

Echipele feminine din Liga Națională situate pe primele 5 locuri la finalul acestui sezon se vor putea înscrie în ediția  2008/2009 a cupelor europene. Primele două clasate vor juca în Champions League (în mod cert acestea vor fi Oltchim și Rulmentul). Pentru următoarele trei locuri de cupă europeană, care asigură accesul în Cupa Cupelor și Cupa EHF, se bat 5 echipe: HCM Baia Mare, Oțelul Galați, Tomis Constanța, "U" Jolidon Cluj și Dunărea Brăila.

Conform Regulamentului cupelor europene, România nu va mai putea înscrie din vară nici o echipă în Challenge Cup. Asta datorită faptului că țara noastră a promovat în elita handbalului feminin european, din care fac parte primele
7 națiuni:
1. Danemarca, 2. Ungaria, 3. Rusia, 4. Norvegia, 5. Spania, 6. Slovenia, 7. România.

Pentru că FRH a anulat ediția din acest an a Cupei României, s-a decis ca ocupanta locului 3 să participe în Cupa Cupelor, iar cele de pe 4 și 5 să joace în Cupa EHF.
În cazul în care Rulmentul Brașov câștigă ediția 2007/2008 a Cupei Cupelor (formația antrenată de Mariana Târcă este calificată deja în semifinale) țara noastră va putea înscrie o echipă suplimentară în această competiție. Astfel, repartizarea echipelor în cupele europene va fi următoarea: locurile 1 și 2 în Liga Campionilor, locurile 3 și 4 în Cupa Cupelor, locurile 5 și 6 în Cupa EHF.

Vă prezentăm mai jos programul celor 5 echipe care se bat pentru un loc în Cupa Cupelor și Cupa EHF (locurile 3, 4, 5 și eventual 6):

3. HCM Baia Mare - 21 puncte
Meciuri rămase: Rapid (d), HCM Roman (a), "U" Jolidon Cluj (d), HC Zalău (a), Rulmentul (a), Tomis (d), CSM Sf. Gheorghe (d), Oltchim (a).

4. Oțelul Galați - 20 puncte
Meciuri rămase: CSM Sf. Gheorghe (a), Oltchim (d), HCM Buzău (a), Dunărea Brăila (d), Cetate Deva (a), Tomis (a), Rapid (d), HCM Roman (a), "U" Jolidon Cluj (d).

5. Tomis Constanța - 18 puncte
Meciuri rămase: HC Zalău (a), Dunărea Brăila (d), Cetate Deva (d), Rulmentul (a), Oțelul (d), HCM Baia Mare (a), Rapid (d), CSM Sf. Gheorghe (a).

6. "U" Jolidon Cluj - 16 puncte
Meciuri rămase: Rulmentul (d), HCM Baia Mare (a), CSM Sf. Gheorghe (d), Oltchim (a), HCM Buzău (d), Dunărea Brăila (a), Cetate Deva (d), Oțelul Galați (a).

7. Dunărea Brăila - 15 puncte
Meciuri rămase: HCM Buzău (a), Tomis Constanța (a), Cetate Deva (d), Oțelul Galați (a), Rapid (d), HCM Roman (a), "U" Jolidon Cluj (d), HC Zalău (a).


susul paginii

06 aprilie 2008 Am urcat pe podium: HCM - Oțelul 27-25 (8-11)

HCM Baia Mare a învins cu 27-25 (8-11) pe Oțelul Galați și a urcat pe treapta a treia a podiumului Ligii Naționale. Principalele marcatoare ale meciului au fost Cami Balint (HCM) și Renata Tătăran (Oțelul), cu câte 8 goluri.

A fost o partidă echilibrată, în care oaspetele au condus aproape tot timpul, cea mai mare diferență pe tabelă înregistrându-se în minutul 37, 10-16. Pe final gazdele au revenit, împinse de la spate de un public entuziast, și au egalat în minutul 55 (23-23). Un moment decisiv a fost în minutul 59, la scorul de 25-24, când Tătăran a ratat un 7m pentru gălățence, iar apoi Balint a punctat de două ori, consfințind victoria băimărencelor.

Pentru moment HCM a urcat pe locul 3, însă Oțelul are un joc mai puțin. Miercuri HCM se deplasează la Rapid, de unde sperăm să vină cu ceva puncte.

HCM Baia Mare - Oțelul Galați 27-25 (8-11)
Sala polivalentă. Spectatori: 1.400
Arbitri: Vasile Pavel - Marian State (Buzău).

HCM: Cetățeanu (10 intervenții), Vulturar - Balint 8, Geiger 7 (4 din 7m), Buceschi 4, Kovacs 4, Rudics 2, Herman 1, Negria 1, Oșan, Dobromir, Rouă, Pomohaci. Antrenori: Ioan Băban, Costică Buceschi.

Oțelul: Crăcană (10 intervenții) + 1 gol marcat, Bocăneală - Tătăran 8 (4), Cioaric 5, Curtean 4, Pătru 3, Timaru 2, Tâlvâc 1, Dobca 1, Toma. Antrenor: Cornel Bădulescu.

Aruncări de la 7m: 5-5, transformate 4-4 (au ratat Kovacs, respectiv Tătăran)
Minute de eliminare: 8-14, Tâlvâc a luat roșu în minutul 49 pentru a treia eliminare de 2 min.


susul paginii

04 aprilie 2008 Duel pentru podium

HCM Baia Mare va juca duminică, de la ora 11, pe teren propriu, cu Oțelul Galați, în cadrul etapei a 17-a a Ligii Naționale. În cazul unei victorii băimărencele vor urca pe poziția a treia a clasamentului. Partida va fi arbitrată de cuplul Vasile Pavel - Marian State din Buzău.

Înaintea confruntării directe, HCM și Oțelul sunt vecine de clasament. Formația băimăreană ocupă locul 4 cu 19 puncte, în timp ce gălățencele se află pe locul 3 cu 20 de puncte. În cazul unui succes al gazdelor se va face rocada între cele două echipe.
În tur, "siderurgistele" au învins cu 28-18 (12-8), meciul fiind arbitrat tot de cuplul buzoian Pavel - State.

Oțelul Galați are un lot destul de omogen, înaintea acestui sezon fiind transferate câteva jucătoare importante: ex-băimăreanca Renata Tătăran-Ghionea (golgetera echipei, cu 86 de goluri) și pivotul Raluca Dobca (ambele de la CSM Cetate Deva), portarii Mihaela Crăcană-Blaga (de la Rulmentul Brașov) și Eugenia Popovici (de la "U" Jolidon Cluj-Napoca) și  extrema Diana Pătru (de la Astral Buzău). În etapa precedentă, Oțelul a fost la un pas de a produce prima înfrângere pentru Rulmentul. Cu toate că au condus în repriza a doua cu 18-14 și 22-19, jucătoarele gălățene au cedat în final cu 26-22 (Tătăran a marcat 13 goluri !).
Formația standard: Crăcană - Pătru, Tâlvâc, Curtean, Tătăran, Cioaric, Dobca. Antrenor: Cornel Bădulescu.

HCM Baia Mare a învins joi, în deplasare, pe CSM Cetate Deva cu 30-22 (12-9). Pentru meciul cu Oțelul antrenorii Băban și Buceschi nu vor putea conta pe aportul jucătoarelor Diniș-Vârtic, Stoica și Mihalschi, toate fiind accidentate.
Formația standard: Cetățeanu - Balint, Buceschi, Kovacs, Geiger, Rudics, Herman.

Biletul de intrare va costa 5 lei (se pun în vânzare la casele de bilete ale Sălii polivalente, începând de la ora 9.30).

Meciul va fi transmis LIVE-scor pe site-ul nostru.

Sorina Oșan a marcat 5 goluri în meciul din tur

susul paginii

04 aprilie 2008 LIVE pe hcmbaiamare.ro

Duminică, 6 aprilie, cu începere de la ora 11:00, vom transmite LIVE-scor următoarele partide din etapa a 17-a a Ligii Naționale:

HCM Baia Mare - Oțelul Galați
HCM Buzău - Tomis Constanța
HC Zalău - U Jolidon Cluj


susul paginii

03 aprilie 2008 Cetate Deva - HCM 22-30 (9-12)

Azi s-a disputat, în cadrul etapei a 16-a a Ligii Naționale, partida Cetate Deva - HCM Baia Mare. Băimărencele au învins la 8 goluri diferență, într-un meci în care antrenorul Băban a rulat toate jucătoarele înscrise pe foaia de arbitraj, iar diferența maximă pe tabelă a fost de 11 goluri (18-29, min. 57).

În minutul 38 a avut loc un show marca Marian Muntean, când acesta a intrat pe teren pentru a cere cronometrorului să sancționeze schimbare greșită la Rudics (la această fază a luat Rudics roșu pentru a treia eliminare). Jocul a fost întrerupt, iar la protestele oficialilor băimăreni Muntean a încercat să-i scoată din sală. Până la urmă oficialii noștri au fost mutați în ultimul rând.

În tribune au fost cca 50 de suporteri băimăreni, o parte sub "comanda" lui Simi Marcovici (deplasați cu un microbus pus la dispoziție de HCM), o parte pe cont propriu, cu mașinile personale. Publicul local a fost cam anemic, singurele scandări venind din partea galeriei noastre.
Victoria de azi ne aduce la un singur punct de Oțelul Galați, echipă aflată pe locul 3. Duminică, de la ora 11:00, întâlnim acasă pe Oțelul, iar o victorie în acel meci ne-ar duce pe locul 3 în clasamentul Ligii Naționale.

Cetate Deva - HCM Baia Mare 22-30 (9-12)
Sala Sporturilor din Deva. Spectatori: 700
Arbitri: Lascu / Sas (AR / BH)

HCM: Cetățeanu (20 intervenții), Amaxinesei (o intervenție) - Kovacs 8, Geiger 7, Balint 4, Negria 4, Rudics 2, Rouă 2, Buceschi 1, Dobromir 1, Pomohaci 1, Herman, Oșan, Ferenț. Antrenori: Ioan Băban și Costică Buceschi
Cetate Deva: Bistriceanu, Poenaru, Ialomițeanu - Cartaș 12, Duca 1, Mitrea 3, Bardac, Petrescu, Pană 3, Stancu, Toth 3, Hătiși. Antrenor: Ion Mătăsaru.

7m: 7-7, transformate 7-6 (a ratat Kovacs)
Minute de eliminare: 4-18; Rudics a văzut roșu în minutul 38 (a treia eliminare de 2 min.)


susul paginii