- Lotul de jucătoare
- Compartimentul tehnic
- Clasament
- Rezultate
- Statistici HCM
- Sistem de desfășurare
- Rezultate
- Echipe participante
- Rezultate
- Statistici HCM
- Ediția I
- Ediția II
- Ediția III
- Ediția IV
- Competiții
- Jucătoare
- Antrenori
- Echipa
- Competiții
- Diverse
Federația Română de Handbal Federația Europeană de Handbal Federația Internațională de Handbal

HOME - știri | Despre noi | Conducerea | Forum | Contact

SPONSORI

- click pentru detalii -

ARHIVĂ - știri

> click pe titluri pentru detalii

Doar titlurile | Arată stirile pe larg

 

30 noiembrie 2007 Programul turneului de la Zalău

HCM Baia Mare va participa după cantonamentul de la Ocna Șugatag la un prim turneu de pregătire, la Zalău, în zilele de 7 și 8 decembrie 2007.
Băimărencele vor juca trei meciuri, în compania echipelor Universitatea Timișoara (Divizia A), "U" Jolidon Cluj-Napoca și HC Zalău (ambele din Liga Națională).

Programul meciurilor

Vineri, 7 decembrie 2007

Ora 10: HC Zalău - "U" Jolidon Cluj
Ora 12: HCM Baia Mare - Univ. Timișoara
Ora 17: HCM Baia Mare - "U" Jolidon Cluj
Ora 19: HC Zalău - Univ. Timișoara

Sâmbătă, 8 decembrie 2007

Ora 10: HCM Baia Mare - HC Zalău
Ora 12: Univ. Timișoara - "U" Jolidon Cluj


susul paginii

29 noiembrie 2007 CM din Franța pe hcmbaiamare.ro

Duminică, 2 decembrie debutează ediția a XVIII-a a Campionatului Mondial de handbal feminin în Franța. Informații de la această competiție veți putea afla și de pe site-ul www.hcmbaiamare.ro. Nu vor lipsi știrile din tabăra echipei naționale a României (din lotul căreia face parte și Camelia Balint de la HCM), rezultatele înregistrate și clasamentele la zi.

Meciurile grupei D, din care face parte și naționala României, se vor desfășura în Palais des Sport din Toulon (capacitate: 4.200 de locuri). Dacă va ocupa locul 1 sau 2 în grupa D, România își va continua parcursul la mondiale în grupa a II-a principală de la Dijon.


susul paginii

28 noiembrie 2007 Partenerii media în vizită la Ocna Șugatag

Partenerii media ai clubului HCM Baia Mare, TV Cinemar și Graiul Maramureșului, au realizat astăzi un reportaj în cantonamentul de la Ocna Șugatag. Cei patru jurnaliști care le-au vizitat pe handbaliste sunt: Liviu Bala (director TV Cinemar), Radu Țolaș (reporter), Cosmin Filip (reporter) și Levente Mathe (cameraman).

Conform programului stabilit de antrenorul Ioan Băban, începând de astăzi s-au desfășurat antrenamente mixte, unul dimineața, în sala de sport din Sighetu Marmației, și unul în aer liber, combinat cu sală de forță și program de refacere după efort. Prof. Băban s-a declarat extrem de mulțumit de condițiile de antrenament, cazare, masă, transport și recuperare de care beneficiază HCM Baia Mare: "Mulțumesc pe această cale celor care ne-au oferit sprijin în acest cantonament de pregătire: Stavăr Burlibașa - administratorul Hotelului Salina, Coco Cojocaru - administratorul bazei de tratament de la Hotel Crăiasca, Neluțu Hotea - administratorul sălii de sport din Sighetu Marmației, comisarul șef de poliție Laurențiu Batin de la IJPF Maramureș și nu în ultimul rând primarul din Ocna Șugatag, Mihai Ivaszuk."

La antrenamentul de astăzi desfășurat în sala din Sighetu Marmației au asistat și juniorii de la Clubul Sportiv Școlar din localitate, care sunt antrenați de prof. Gabi Rusu, cel care a descoperit-o pe fosta handbalistă băimăreană Cornelia Lucaci.
Toate jucătoarele sunt sănătoase și prezintă disponibilitate la efort, cu o singură excepție, Carmen Buceschi, care a acuzat dureri la genunchi. Ea a plecat azi din cantonament pentru a fi consultată în Baia Mare de medicul echipei, dr. Dorel Șchiopu. Acesta ne-a declarat însă că nu sunt probleme medicale grave și i-a recomandat jucătoarei repaos de la efort și un program special de recuperare post-traumatică.
Jucătoarele de la HCM vor încheia cantonamentul sâmbătă după-amiaza, iar începând de luni antrenamentele se vor derula în Sala polivalentă din Baia Mare.


susul paginii

26 noiembrie 2007 16 jucătoare în cantonament

Lotul echipei HCM Baia Mare a început de astăzi un cantonament de pregătire la Ocna Șugatag. Delegația echipei este compusă din 16 jucătoare, antrenorul principal Ioan Băban și kinetoterapeutul Codruța Cărăbăț.
Echipa este cazată la Hotelul Salina, condițiile de cazare și masă fiind, ca de obicei, excelente.

Lotul de jucătoare aflat în cantonament: Claudia Cetățeanu, Flavia Vulturar, Oana Amaxinesei, Sorina Oșan, Raluca Pomohaci, Melinda Geiger, Lavinia Dobromir, Magda Kovacs, Jenica Rudics, Ioana Negria, Gabriela Mihalschi, Alexandra Rouă, Carmen Buceschi, Georgeta Diniș-Vârtic, Oana Herman, Krisztina Klocza.
Lipsesc motivat: Camelia Balint (convocată la echipa națională) și Anca Stoica (operată recent la ligamentele încrucișate).

Astăzi s-a desfășurat un prim antrenament, iar începând de mâine până sâmbătă sunt programate zilnic câte două antrenamente. În zilele de miercuri, joi și vineri, unul din antrenamente va avea loc în sala de sport din Sighetu Marmației

Hotel Salina
din Ocna Șugatag


susul paginii

26 noiembrie 2007 În decembrie, patru turnee de pregătire

HCM Baia Mare va participa în luna decembrie la patru turnee de pregătire. Primul va avea loc la Zalău, în perioada 7-8 decembrie, băimărencele urmând să joace cu HC Zalău,
"U" Jolidon Cluj Napoca și CSM Cetate Deva.

Celelalte trei turnee se vor desfășura conform următorului program:
- Turneul de la Hódmezövásárhely (12-14.12.07) / echipe participante: ASA Hódmezövásárhelyi NKC, City-Line Békéscsaba  (ambele din Ungaria), Karpati Ujgorod (Ucraina) și HCM Baia Mare;
- Trofeul "Maramureș" - ediția a V-a, în Baia Mare (21-22.12.07) / echipe participante: Iuventa Michalovce (campioana Slovaciei), RK Cacak (Serbia), HCM Baia Mare și încă o echipă din România;
- Turneul "Emotion Cup", de la Praga (27-29.12.07) / echipe participante: DHC Slavia Praga (Cehia), DVSC Debrecen (Ungaria), Huyser / E en O (Olanda) și HCM Baia Mare.


susul paginii

26 noiembrie 2007 Mândria ardelenilor

Din cele 16 jucătoare care vor face parte din Naționala României la Campionatul Mondial din Franța12 sunt legitimate la Oltchim Rm. Vâlcea, iar celelalte 4 provin de la HCM Baia Mare (Balint), "U" Jolidon Cluj-Napoca (Bârsan), Rulmentul Brașov (Neagu) și Audi Györ (Brădeanu).
Balint și Bârsan sunt mândria ardelenilor, cele două jucătoare fiind debutante la un turneu final de Campionat Mondial rezervat senioarelor.

Pe durata cantonamentului lotului național Cami și Roza au fost colege de cameră. Într-un timp foarte scurt s-au împrietenit, au uitat de rivalitatea din campionat și acum un un scop comun: să confirme evoluțiile bune din ultimul timp și să se întoarcă cu o medalie de la "mondiale".

Camelia Balint a fost la un pas să fie selecționată în Naționala României și la "mondialul" precedent, din Rusia (2005), unde România a cucerit medalia de argint. Atunci, a participat la Trofeul Carpați, a fost inclusă în lotul lărgit, dar a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi și a ratat selecționarea.

Cami și celelalte 15 handbaliste selecționate de antrenorii Tadici și Muși își fac acum bagajele. Lotul Național se va reuni marți la Moeciu, unde vor avea loc 4 antrenamente. Vineri este programată plecarea spre Toulon, localitate în care vor avea loc meciurile grupei D la Campionatul Mondial. România va juca, în ordine, cu China (02.12), Tunisia (03.12) și Polonia (04.12).
Mult succes Cami! Hai România!

O clujeancă (Bârsan)
și o băimăreancă (Balint)
în Naționala României


susul paginii

25 noiembrie 2007 Balint pleacă la Mondiale!

Lotul României pentru CM din Franța: Dinu, Pâslaru, Tolnai - Maier, Stanca, Raluca Ivan, Nechita, Meiroșu, Beșe, Balint, Brădeanu, Neagu, Luca, Lecușanu, Bârsan, Vădineanu. Cu semnul întrebării Gatzel (dacă vor fi deplasate 17 jucătoare).

Camelia Balint va juca la
CM din Franța, în decembrie

susul paginii

25 noiembrie 2007 Trofeul Carpați - ziua a III-a

În ultimele două partide ale Trofeului Carpați cele două reprezentative ale României s-au impus în fața Croației (România B) și Spaniei (România A). Melinda Geiger a înscris trei goluri pentru România B iar Cami Balint a marcat de două ori împotriva Spaniei.
România A - Spania 33-22 (13-9)
Joc echilibrat în prima sa parte, Spania conducând până în minutul 19, când echipa noastră preia conducerea. După pauză româncele se dezlănțuiesc, cea mai mare diferență de scor înregistrându-se în minutul 55, 13 goluri (30-17).
România A: Tolnai, Pâslaru - Nechita 6, Neagu 6 (2 din 7m), Stanca 5, Maier 4, Vădineanu 4 (3), Beșe 3, Balint 2, Lecușanu 2 (1), Bârsan 1, Meiroșu, Brădeanu, Luca.

Clasament:
România A - 6 p
Spania - 2 p
Croația -2 p
România B - 2 psusul paginii

24 noiembrie 2007 Trofeul Carpați - ziua a II-a

În primul meci al celei de a doua zile a Trofeului Carpați,
România B a fost învinsă de Spania cu 20-25. Spania a condus în prima repriză (5-9 în minutul 15) până aproape la pauză, când România B revine spectaculos și preia conducerea în ultimul minut printr-un gol marcat de Balint. Repriza întâi se termină totuși la egalitate, 11-11. Echilibrul s-a păstrat până la mijlocul reprizei a doua, când Spania s-a desprins și a câștigat în final la o diferență de cinci goluri.
De remarcat că pentru echipa română cele mai multe goluri din acțiune le-a marcat Balint, patru.
România B: Pâslaru, Smedescu - Lecușanu 6 (4 din 7m), Balint 4, Paraschiv 2, J.Luca 2, Geiger 2 (1), Gogârlă 2 (2), Manea 1, Bodârlău 1, Crap, R.Ivan, Cruceanu. Antrenor: Dumitru Muși.

În cel de-al doilea meci al serii, România A a învins Croația cu 35 la 24, într-o partidă fără istoric în care echipa noastră a condus de la un capăt la altul. De menționat totuși că Croația a venit la Cluj fără 5 titulare.
România A: Dinu, Tolnai - Beșe 6, Neagu 6, Stanca 4, Maier 4, Meiroșu 4, Vădineanu 4 (4), Nechita 3, Bârsan 2, Brădeanu 1, Cherăscu 1, Luca. Antrenor: Gheorghe Tadici. Au arbitrat Bogdan Ștark (București) și Romeo Ștefan (Ploiești)

Camelia Balint a înscris 4 goluri din acțiune împotriva Spaniei


susul paginii

23 noiembrie 2007 Trofeul Carpați - ziua I

În prima zi a ediției cu numărul 41 a Trofeului Carpați
de la Cluj-Napoca s-au înregistrat următoarele rezultate:
România A - România B 27-24 și Croația - Spania 27-24.
Ambele jucătoare de la HCM au înscris câte un gol. Balint a jucat 50 de minute pentru România A, iar Geiger aproximativ 30 de minute la România B.

Meciul dintre cele două selecționate "tricolore" a fost echilibrat în prima repriză, rezultatul la pauză fiind 14-14. Echilibrul s-a rupt însă în ultimele 20 de minute. După 16-16 (39'), România A s-a desprins la 6 goluri diferență, 26-20 (55'), iar rezultatul final a fost 27-24.
Cu toate că a jucat 50 de minute, Balint n-a primit nicio pasă utilă din partea interului stânga, indiferent că a evoluat pe acest post Meiroșu, Gogârlă sau Neagu. Cami a înscris un gol dintr-o aruncare de la 7 metri, iar la singura ei acțiune spre poartă a ratat dintr-un unghi mic (s-a plictisit să stea în colț și a încercat o acțiune individuală).
Geiger a înscris un gol după o torpilă expediată de la 9 metri. A abuzat însă cu pasele spre pivot și a preferat angajările pe semicerc cu toate că în unele momente era de preferat șutul spre poartă.

România A - România B 27-24 (14-14)
Sala sporturilor "Horia Demian" - circa 800 spectatori.
Au arbitrat: Ionuț Marta - Ștefan Hendrea (Baia Mare).
România A: Dinu (10), Pâslaru (12) - Stanca 6, Nechita 4, Brădeanu 4, Lecușanu 3 (1), Meiroșu 2, Neagu 2 (1), Beșe 2, Maier 2 (2), R. Ivan 1, Balint 1 (1), Gogârlă. Antrenor: Gheorghe Tadici.
România B: Tolnai (10), Smedescu (8) - Vădineanu 7 (5), Bârsan 4, Paraschiv 3, Gatzel 2, Manea 2, Crap 2, Geiger 1, Bodârlău 1, J. Luca 1, Cruceanu 1,  Cherăscu. Antrenor: Dumitru Muși.

Ionela Gâlcă Stanca
a fost principala marcatoare
a învingătoarelor


susul paginii

23 noiembrie 2007 Balint și Geiger, adversare la Trofeul Carpați

Cele două handbaliste de la HCM Baia Mare convocate în selecționatele A și B ale României la Trofeul Carpați, Camelia Balint și Melinda Geiger, vor fi adversare în meciul de astăzi, cu începere de la ora 19:00 (live pe Sport.ro). În timp ce Camelia va juca extremă stânga la România A, Melinda este anunțată titulară pe postul de inter dreapta la România B.

Din nefericire pentru naționala "tricoloră" extrema stângă Valentina Elisei Ardean nu va evolua la Trofeul Carpați și implicit nici la Campionatul Mondial din Franța, jucătoarea părăsind ieri cantonamentul de la Cluj-Napoca, din cauza unei accidentări mai vechi, care a recidivat. "Elisei a fost înlocuită la Oltchim de Ramona Maier, care a avut evoluții bune în Liga Campionilor, dar mai avem alte patru soluții" a precizat Tadici. "În mod cert Ardean nu merge la Mondiale. Am spus că cine nu e la potențial 85% nu face deplasarea în Franța. Nu poate juca și a fost o hotărâre clară. A plâns, dar asta e situația. Fiecare jucătoare are același statut, fie că se numește Huțupan, Balint, Gogârlă sau cine vreți voi", a adăudat selecționerul Gheorghe Tadici.
După Trofeul Carpați cele 16 jucătoare selecționate pentru a participa la "mondiale" vor efectua un stagiu de pregătire centralizat de trei zile la Bran-Moeciu, plecarea spre Franța fiind programată pentru 1 Decembrie. România va debuta la Campionatul Mondial pe 2 decembrie, la Toulon, împotriva  Chinei, următoarele jocuri din grupa D fiind cu Tunisia (3 decembrie) și Polonia (4 decembrie).

Loturile echipelor participante la Trofeul Carpați (în selecționatele României pot interveni modificări, lotul echipei B urmând să fie completat cu jucătoare de la echipa A):

ROMÂNIA A: Luminița Dinu, Tereza Tamaș, Talida Tolnai - Ramona Maier, Adriana Nechita Oltean, Camelia Balint, Ionela Gâlcă Stanca, Oana Manea, Florina Bârsan, Raluca Ivan, Narcisa Lecușanu, Adina Meiroșu, Valeria Beșe, Simona Gogârlă, Roxana Gatzel, Cristina Neagu, Steluța Luca.
ROMÂNIA B: Mihaela Smedescu - Janina Luca, Melinda Geiger, Roxana Cherăscu, Daniela Crap, Roxana Bodârlău, Andreea Cruceanu, Magdalena Paraschiv.
SPANIA: Tatiana Garmendia, Patricia Pinedo, Carmen Martin, Beatriz Fernandez, Elisabeth Pinedo, Marta Mangue, Macarena Aguilar, Cristina Lopez, Aitziber Elejaga, Mora Castaneda, Patricia Alonso, Isabel Ortuno, Eugenia Sanchez, Molinos Fernandez, Veronica Cuadrado, Noelia Oncina. Antrenor: Jorge Duenes.
CROAȚIA: Ana Krizanac, Marta Zderic, Marija Zeljko, Marijana Gotal, Ivanka Hrgovic, Ana Lovrak, Aneta Paraica, Dunja Veselovac, Ana Papak, Andreja Seric, Ana Brcic, Nina Jukopila, Ana Zovko, Bernardica Vrkjan, Sonja Basic, Iva Milanovic. Antrenor: Mrdjen Goransusul paginii

22 noiembrie 2007 Balint și Geiger pe Sport.ro

Postul de televiziune Sport.ro va transmite toate cele trei meciuri ale selecționatei România A, care se vor desfășura în acest week-end la Cluj-Napoca cu ocazia Trofeului Carpați.
La competiția menționată vor fi prezente și două handbaliste băimărene, Camelia Balint (România A) și Melinda Geiger (România B).

Selecționerii Gheorghe Tadici și Dumitru Muși vor împărți cele 29 de jucătoare convocate în două echipe, România A și România B. După acest turneu, în cursul zilei de duminică, Tadici va anunța numele celor 16 (sau 17) jucătoare care vor reprezenta România la Campionatul Mondial din Franța (2-16 decembrie 2007).
Meciurile de la Trofeul Carpați vor fi arbitrate de cuplurile Ionuț Marta - Ștefan Hendrea (Baia Mare) și Bogdan Ștarc (București) - Romeo Ștefan (Ploiești).

Programul Trofeului Carpați (ediția 41)

Vineri, 23 noiembrie
Ora 17: Spania - Croația
Ora 19: România A - România B (Sport.ro - în direct)
Sâmbătă, 24 noiembrie
Ora 16: Spania - România B
Ora 18: România A - Croația (Sport.ro - premieră de la ora 19)
Duminică, 25 noiembrie
Ora 10: Croația - România B
Ora 12: România A - Spania (Sport.ro - premieră de la ora 15)susul paginii

20 noiembrie 2007 HCM a bătut Naționala de tineret

Deși a jucat fără șase titulare, HCM Baia Mare a învins lotul național de tineret al României, cu 36-26 (17-18), într-un joc de pregătire disputat în sala de sport a Școlii nr. 5.

Antrenorii Ioan Băban și Costică Buceschi au apelat pentru acest meci la jucătoarele care au evoluat mai puțin în competițiile oficiale din acest sezon. Astfel, au lipsit șase dintre titulare, Buceschi, Kovacs, Cetățeanu, Rudics, Diniș și Balint, ultima fiind plecată la lotul național de senioare. Nu a jucat nici Anca Stoica, deoarece a fost operată recent la ligamentele încrucișate, în schimb au revenit Gabi Mihalschi și Lavinia Dobromir (după operații suferite la genunchi).
Melinda Geiger a fost singura titulară de la HCM care a jucat contra Naționalei de tineret. În cursul zilei de astăzi ea va pleca la Cluj-Napoca, unde se desfășoară în week-end Trofeul Carpați, fiind convocată la lotul B al României.
Principala marcatoare a învingătoarelor a fost Oana Herman cu 9 goluri (toate din acțiune). Pentru  "tricolore" cele mai multe goluri le-a înscris Patricia Vizitiu (5), interul dreapta al formației Rulmentul Brașov .
Partida s-a jucat cu mingea oficială a Campionatului Mondial din Franța 2007 (Select), cumpărată din Danemarca de conducerea clubului băimărean.

HCM Baia Mare - România tineret 36-26 (17-18)
Sala de sport a Școlii nr. 5 - circa 150 de spectatori.
Au arbitrat: Vasile Bud și Dumitru Sechel (Baia Mare).
HCM: Vulturar (5 int. bune, a apărat o aruncare de la 7 m), Amaxinesei (8) - Herman 9, Geiger 6 (2), Dobromir 5, Negria 4 (1), Mihalschi 4 (1), Klocza 3, Rouă 3, Oșan 2, Pomohaci. Antrenori: I. Băban și C. Buceschi.
România tineret: Suba, Nica - Vizitiu 5 (4), Brânzan 4, Czeczi 3, Teodorescu 3 (2), Oltean 2, Zamfir 2, Țăcălie 2, Rad 2, Dincă 1, Bratu 1, Ciubotaru 1, Pătuleanu, Tudor, Ciobanu, Băbeanu. Antrenori: G. Kozma și C. Tosum.
Aruncări de la 7 m: 8-9 (transformate 4-6, au ratat Mihalschi 2, Dobromir, Rouă respectiv Vizitiu 2, Țăcălie).
Minute de eliminare: 0-8susul paginii

20 noiembrie 2007 Naționala de tineret ar putea juca meciuri oficiale în Baia Mare

Antrenorul principal al Naționalei de tineret a României, Gavril Kozma, a declarat că va propune FRH organizarea turneului de calificare pentru Campionatul Mondial de tineret, din martie 2008, în Baia Mare.

"Sunt foarte mulțumit de modul în care am fost primiți de fiecare dată în Baia Mare și de colaborarea pe care o avem, la nivelul lotului național de tineret, cu conducerea HCM Baia Mare. Condițiile oferite la Hotelul Ambassador de sponsorii clubului băimărean, și mă refer în primul rând la domnul Florin Marinca, sunt excelente. Din acest motiv voi propune federației noastre, care a obținut dreptul de organizare a turneului de calificare pentru Campionatul Mondial, ca în perioada 21-23 martie 2008 să revenim în Baia Mare. Cred că ar fi o alegere bună, publicul băimărean fiind un fin cunoscător al handbalului", a declarat antrenorul Gavril Kozma.
Naționala de tineret a României (Under 20), medaliată cu bronz în 2006 la Campionatul Mondial din Canada și cu aceeași medalie la Europenele din acest an în Turcia, va juca în martie 2008, pe teren propriu, împotriva selecționatelor Austriei, Bosniei-Herțegovina și Portugaliei (în Grupa 6), doar prima clasată având drept de participare la turneul final din Macedonia (21 iulie - 3 august 2008)

Gavril Kozma, antrenor principal Naționala de tineret

susul paginii

19 noiembrie 2007 Geiger va juca pentru România B la Trofeul Carpați

După Camelia Balint, o altă jucătoare de la HCM Baia Mare, Melinda Geiger, a fost convocată în lotul național pentru Trofeul Carpați, competiție ce va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 23-25 noiembrie.

Selecționerii Gheorghe Tadici și Dumitru Muși au decis ca Balint (23 ani, extremă stânga) să joace în prima reprezentativă (România A), iar Geiger (20 ani, inter dreapta) pentru România B, echipă ce va înlocui naționala statului Congo. Antrenorul român al selecționatei congoleze, Gheorghe Ionescu, a anunțat astăzi Federația Română de Handbal că gruparea africană nu mai vine la Trofeul Carpați. Astfel, cele patru echipe participante la turneul de la Cluj-Napoca sunt: România A, Spania, Croația și România B.
Ambele handbaliste băimărene au șanse să fie incluse în lotul de 16 sau 17 jucătoare care vor fi alese de selecționeri pentru Campionatul Mondial din Franța (2-16 decembrie 2007). Trofeul Carpați este ultima acțiune a lotului național înaintea mondialelor, după acest turneu antrenorii Tadici și Muși trebuind să definitiveze lotul care merge în Franța.
Baftă Cami ! Baftă Meli !


susul paginii

17 noiembrie 2007 Joc de verificare cu Naționala de tineret

După o săptămână de pauză jucătoarele de la HCM își reiau luni pregătirile, iar marți este programat deja un joc de verificare în compania Naționalei de tineret. Partida se va desfășura de la ora 10:00 în Sala de sport a Școlii nr. 5 (în Sala Polivalentă se organizează în  perioada 19-25 noiembrie o expoziție).
Selecționata de tineret a României (antrenată de Gavril Kozma și Constantin Tosun), medaliată cu bronz la ediția din acest an a Campionatului European din Turcia, are în componență 15 jucătoare ce evoluează în prima ligă, cele mai cunoscute fiind Cristina Neagu, Patricia Vizitiu și Adriana Țăcălie.

Antrenorul băimărean Ioan Băban intenționează să apeleze pentru acest meci doar la jucătoarele care au evoluat mai rar în meciurile oficiale, titularele fiind menajate


susul paginii

17 noiembrie 2007 Melinda Geiger e golgeteră după 9 etape

După disputarea primelor 9 etape ale ediției 2007/2008 a Ligii Naționale principala marcatoare a echipei HCM Baia Mare este Melinda Geiger, cu 37 de goluri. Ea este urmată în clasamentul golgeterelor de Magda Kovacs cu 35 goluri, Jenica Rudics cu 29 și Camelia Balint cu 27.

HCM Baia Mare a disputat până acum 8 meciuri (în etapa a 9-a a stat, CSM Sibiu fiind retrasă din campionat). Din lotul de 18 jucătoare doar 6 sunt integraliste (au evoluat în toate partidele): Cetățeanu, Geiger, Rudics, Balint, Negria și Diniș-Vârtic. În schimb, Dobromir n-a apucat încă să joace din cauza accidentării suferite în sezonul trecut.

HCM a mai disputat în acest sezon competițional 4 meciuri în Cupa EHF. Marcatoarele echipei în cupele europene sunt: Kovacs 26 (18), Geiger 22, Balint 21 (4), Buceschi 11, Negria 9, Diniș-Vârtic 6, Oșan 3, Rudics 3 (1), Rouă 2.


susul paginii

16 noiembrie 2007 Spectatorii băimăreni pe locul 2 în Cupa EHF

Conform site-ului oficial al Federației Europene de Handbal, HCM Baia Mare se află pe locul 2 într-un clasamentul realizat pe baza mediei de spectatori prezenți la meciurile din această ediție a Cupei EHF.
Cea mai numeroasă asistență din această competiție s-a înregistrat la Metz (Franța), unde media de spectatori la cele două partide disputate pe teren propriu de formația HB Moselle Lorraine a fost de 2.250. Pe locul al doilea se află suporterii băimăreni ai HCM-ului, cu 2.000 de spectatori / partidă, urmați de publicul din Elda (Spania), cu o medie de 1.700.


susul paginii

14 noiembrie 2007 Record de vizitatori în ziua meciului de la Ikast

După prima zi a acestei săptămâni www.hcmbaiamare.ro a bătut din nou recordul de vizitatori înregistrați (conform www.trafic.ro) și se menține pe primul loc în topul celor mai tari site-uri din handbalul românesc.

Mai mult, pagina web a echipei băimărene a urcat pe poziția 136 în Top sport. Recordul de vizitatori înregistrați pe zi s-a consemnat sâmbătă, 10 noiembrie, când HCM  a jucat în deplasare cu Ikast (388 vizitatori !). De altfel, în săptămâna 5-11 noiembrie site-ul echipei băimărene a adunat 1108 vizitatori (inclusiv 66 din Danemarca !).

Clasamentul site-urilor din handbalul feminin:

loc site poziție în
Top Sport
nr. de
vizitatori*
1 HCM Baia Mare www.hcmbaiamare.ro 136 1.093
2

Oltchim Rm. Vâlcea
www.csoltchim.com

142 1.046
3

U Jolidon Cluj Napoca
www.uhandbal.ro

234 418
4

Rulmentul Brașov
www.hcmbrasov.ro

408 133

- *nr. de vizitatori înregistrați în ultima săptămână
- valabil duminică 11 noiembrie


susul paginii

13 noiembrie 2007 Cami Balint convocată la Națională

Cea mai în formă jucătoare de la HCM în meciul cu Ikast de la Baia Mare, Camelia Balint, a fost convocată la echipa națională de senioare pentru Trofeul Carpați, competiție ce va avea loc în perioada 23-25 noiembrie la Cluj-Napoca. Alături de România vor mai evolua la acest turneu alte 3 reprezentative naționale: Spania, Croația și Congo.

Cele 19 handbaliste convovcate de antrenorii Gheorghe Tadici și Dumitru Muși sunt următoarele: Luminița Dinu (Oltchim), Tereza Pâslaru (Oltchim), Talida Tolnai (Oltchim) - portari, Camelia Balint (HCM Baia Mare), Valentina Elisei Ardean (Oltchim), Iulia Pușcașu (Oltchim) - extreme stânga, Ramona Maier (Oltchim), Mirela Nechita Oltean (Oltchim) - extreme dreapta, Ionela Gâlcă Stanca (Oltchim), Raluca Ivan (Oltchim), Florina Bârsan ("U" Jolidon Cluj-Napoca) - pivoți, Adina Meiroșu (Oltchim), Narcisa Lecușanu (Oltchim), Clara Vădineanu (Oltchim) - interi stânga, Steluța Luca (Oltchim), Valeria Beșe (Oltchim) - interi dreapta, Cristina Neagu (Rulmentul Brașov), Aurelia Brădeanu (Audi Györ / Ungaria), Roxana Gatzel (Oltchim) - centri.
Repartiția jucătoarelor pe cluburi: Oltchim - 15 jucătoare,
HCM Baia Mare - 1, Rulmentul Brașov - 1, "U" Jolidon
Cluj-Napoca - 1, Audi Györ - 1.
Din cele 19 jucătoare selecționate 16 vor fi alese pentru
a face deplasarea la Campionatul Mondial din Franța
(2-16 decembrie 2007)


susul paginii

12 noiembrie 2007 Trei turnee de pregătire în decembrie

După o săptămână liberă (12-18.11.07) HCM va începe pregătirile pentru finalul turului de campionat. Antrenamentele se vor relua în sala polivalentă din Baia Mare. În perioada 26.11-02.12 handbalistele vor pleca într-un cantonament la Ocna Șugatag (Hotel Salina), iar în luna decembrie sunt deja programate trei turnee de pregătire: în Ungaria, la Hódmezövásárhely (12-14.12.07), Trofeul "Maramureș" - ediția a V-a, în Baia Mare (21-22.12.07) și turneul "Emotion Cup", de la Praga (26-28.12.07).

Echipele participante:
- Turneul de la Hódmezövásárhely (12-14.12.07): ASA Hódmezövásárhelyi NKC, City-Line Békéscsaba  (ambele din Ungaria), Karpati Ujgorod (Ucraina) și HCM Baia Mare;
- Trofeul "Maramureș" - ediția a V-a, în Baia Mare (21-22.12.07): Iuventa Michalovce (campioana Slovaciei), Cacak (Serbia), HCM Baia Mare și încă o echipă din România;
- Turneul "Emotion Cup", de la Praga (27-29.12.07): DHC Slavia Praga (Cehia), DVSC Debrecen (Ungaria), Huyser / E en O (Olanda) și HCM Baia Mare.

Fetele de la HCM vor mai juca în data 20 decembrie un joc de verificare, în Baia Mare, împotriva lotului național de tineret.


susul paginii

12 noiembrie 2007 HCM a ajuns acasă

Delegația echipei HCM a ajuns acasă azi la ora 7:00 (a.m.) după o călătorie extenuantă. Avionul companiei Malev a decolat din Copenhaga cu o întârziere de o oră din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare și vânt puternic). Foarte obositor și drumul făcut noaptea  cu autocarul pe ruta Budapesta - Baia Mare. În fine, fetele au ajuns acasă și vor beneficia de o scurtă vacanță, timp de o săptămână, după care începe pregătirea pentru finalul turului de campionat.
HCM va juca în ultimele 4 etape din tur cu Rulmentul (în deplasare), Tomis Constanța, CSM Sf. Gheorghe (ambele acasă) și Oltchim (în deplasare).

Aeroportul Copenhaga:
condițiile meteo nefavorabile
au întârziat decolarea
cursei Malev

susul paginii

11 noiembrie 2007 Ikast-HCM: meciul, așa cum l-a văzut Cristina Vărzaru

După cum am mai informat deja, Cristina Vărzaru, românca de la Viborg HK și din naționala României, s-a aflat în tribune la meciul disputat ieri între Ikast Bording și HCM Baia Mare. Înafara faptului că a fost un susținător din tribună al echipei noastre, a avut amabilitatea să facă un scurt comentariu al meciului special pentru site-ul nostru. Așadar, iată cum a văzut Cristina ceea ce s-a întâmplat pe teren:

"Din păcate nu am apucat să stau foarte mult de vorbă cu fetele după meci, timpul nu mi-a permis. Dar mi-a făcut mare plăcere revederea taberei române, în special reîntâlnirea cu familia Buceschi. Cât despre meci, deși am știut că Ikastul se va califica, am sperat totuși într-o minune pentru băimărence.
A fost primul meci al lor pe care l-am văzut în ultimii 2 ani.
Dacă pe Balint, Vârtic, Buceschi sau Magda le cunosc de multă vreme și știu ce joacă, m-a impresionat în mod plăcut nr. 20 (n.n. - Negria): ambițioasă, tupeistă, o jucătoare care promite. Despre apărare, exact așa cum mă așteptam: un joc agresiv, pus bine la punct. Calificarea a fost pierdută, în schimb, pe faza de atac, acolo unde fetele au greșit și au ratat foarte mult, și au dat posibilitatea Ikastului să alerge mult pe contraatac."

Cristina este foarte bună prietenă cu Valerie Nicolas, portarul lui Ikast

susul paginii

11 noiembrie 2007 Ikast: Delegația băimăreană pornește spre casă

Delegația băimăreană se pregătește de drum, autocarul fiind programat să pornească spre Copenhaga la ora 15:00 (ora României). Avionul pleacă de la Copenhaga spre Budapesta la ora 21:20, și dacă totul merge bine delegația noastră va ajunge în Baia Mare luni dimineață, în jurul orei 06:00.
Probleme sunt la hotel, danezii vrând să-i scoată afară din camere pe ai noștri la ora 12:00, deși autocarul vine după ei abia la ora 15:00. La ora la care am redactat această știre (11:40) aveau loc negocieri pe această temă, sperăm să nu se trezească totuși cu bagajele. în stradă.


susul paginii

10 noiembrie 2007 Ikast - HCM: Câteva amănunte ...

- la meci, printre spectatori, a fost suporter al HCM și Cristina Vărzaru, românca de la Viborg.
- au avut loc incidente în tribună, cei câțiva suporteri băimăreni fiind serios îmbrânciți de câțiva spectatori danezi, unul dintre cei loviți fiind și consilierul local băimărean Vasile Vlașin. Oamenii de ordine au ajuns într-un final la locul faptei, dar nu au intervenit, răstindu-se tot la galeria noastră. Danezii au fost deranjați doar de scandările și trompetele alor noștri, nefiind provocați în vreun alt fel.
- șicane la care nu ne-am fi așteptat: după meci delegația noastră a stat abandonată o oră și jumătate (!) în fața Sportscenter, după care fetele și-au luat taxiuri și au mers singure la hotel să se schimbe pentru banchet. Directorul sportiv Daniel Kotecz n-a mai găsit niciun taxi (fetele le-au luat pe toate) și a rămas pe loc, fiind recuperat ulterior de autocarul care ducea delegația noastră la banchet. Șicane sau proastă organizare?

În tribună am avut un suporter surpriză, Cristina Vărzaru

susul paginii

10 noiembrie 2007 Ikast - HCM: Foaia de arbitraj

Ikast Bording EH - HCM Baia Mare 35 - 21 (20 - 7)

Ikast: Eriksen, Nicolas - Hammerseng 8 (2), Aamodt 5,
Milanovic 5, Fruensgaard 4, Henriksen 4 (1), Thorsen 3,
Nyberg 2 (1), Kjaergaard 1 (1), Svalastog 1, Halen 1, Östergaard 1, Jensen.
HCM: Cetățeanu (12 intervenții), Amaxinesei (1 intervenție), Vulturar - Geiger 5 (1), Kovacs 5 (3), Balint 4 (1), Negria 3, Buceschi 2, Rudics 1, Rouă 1, Diniș-Vârtic, Herman, Oșan, Klocza.

  • Minute de eliminare: 14 - 12
    Descalificate: Henriksen (min. 50),
    Diniș-Vârtic (min. 43)
  • 7 metri: 7 - 6 (au ratat Hammerseng și Rouă)
  • Arbitri: Stevann Pichon și Richard Thobie (Franța)
  • Observator EHF: Olav Svein Oie (Norvegia)
  • Spectatori: 1.254

susul paginii

10 noiembrie 2007 Ikast - HCM: Declarația directorului sportiv Daniel Kotecz

În ciuda înfrângerii la o diferență atât de mare, ne bucurăm că am fost eliminați din Cupa EHF de puternica echipă daneză doar la golaveraj, noi câștigând meciul de acasă, de săptămâna trecută. Diferența de goluri reflectă diferența de valoare și diferența de buget (3,6 milioane de euro) dintre cele două echipe. În plus, dacă danezele s-au plâns de arbitraj la Baia Mare, noi ar trebui aici să fim de-a dreptul revoltați. Asta nu este o scuză pentru înfrângere, dar cu un arbitraj corect diferența ar fi fost mai mică.
Vorbind despre joc, fetele noastre au intrat foarte timorate pe teren și în prima repriză au fost de nerecunoscut, jucând mult sub nivelul obișnuit. Repriza a doua a fost extrem de echilibrată (15-14), dar nu a putut fi recuperată diferența mare din prima repriză (20-7).
Au fost mici incidente și în public, la un moment dat cei câțiva suporteri băimăreni fiind îmbrânciți serios de câțiva danezi deranjați de galeria noastră, iar oamenii de ordine nu au intervenit în nici un fel.

  • aceasta a fost prima declarație după meciul din această seară. Vom reveni cu detalii după ce vom primi foaia de arbitraj (oficialii au dispărut de la sală fără să ne dea o copie a foii de arbitraj, probabil o vom primi ceva mai târziu, la banchet)
Daniel Kotecz, director sportiv HCM Baia Mare

susul paginii

09 noiembrie 2007 Noutăți din Ikast

Delegația băimăreană a ajuns cu bine la Ikast, după un drum lung și obositor (autocar până la Budapesta, avion până la Copenhaga și iar autocar - 300 km - până la Ikast). Cea mai spectaculoasă parte a drumului a fost traversarea mării pe un pod lung de 30 km. La Ikast, un orășel micuț dar cochet, delegația a fost cazată la hotelul Medi, de 4 stele.
Fetele noastre au făcut un antrenament de la ora 17:00, în Ikast Sportscentre, sală ultramodernă, cu 2.400 de locuri, tribune supraetajate (două etaje) și loje care se închiriază sponsorilor, inclusiv lifturi care duc spectatorii la etajele tribunelor.

În ceea ce privește jocul de mâine, va reveni pe teren pentru Ikast Katja Nyberg, refăcută după accidentare în urma unui tratament intensiv.

Katja Nyberg revine
după accidentare și
va juca împotriva HCM

susul paginii

08 noiembrie 2007 Liviu Bala: "Câștigăm și în deplasare!"

După victoria obținută în tur, cu 29-26, în fața echipei Ikast, conducătorii clubului HCM cred că jucătoarele băimărene sunt capabile să producă cea mai mare surpriză a turului 3 din Cupa EHF, adică să elimine principala favorită la cucerirea trofeului.
Vicepreședintele Liviu Bala este cel mai optimist și declară că HCM nu numai că se va califica, dar va și învinge în meciul retur din Danemarca: "După înfrângerea suferită în Baia Mare jucătoarele de la Ikast cred că vor juca sub presiune pentru că nu concep să rateze calificarea. Au câteva nume importante în lot, dar sunt momente când jocul lor scârțâie. Noi nu avem nimic de pierdut și mergem cu încredere în Danemarca. Ne așteptăm la fel și fel de șicane din partea lor, pentru că am observat la plecarea lor din Baia Mare că erau extrem de revoltați. Eu am încredere în fetele noastre și sper să câștigăm la 5 goluri diferență la Ikast".


susul paginii

08 noiembrie 2007 HCM deplasează 15 jucătoare la Ikast

HCM Baia Mare a deplasat pentru meciul retur cu Ikast din "16"-imile Cupei EHF un lot de 15 jucătoare. Singura surpriză din echipă este revenirea Laviniei Dobromir, după o absență de 8 luni cauzată de o gravă accidentare (ruptură de ligamente încrucișate). După antrenamentul de vineri antrenorul Ioan Băban va decide cele 14 handbaliste ce vor fi înscrise pe raportul de joc.
Componența lotului echipei HCM Baia Mare: Cetățeanu, Amaxinesei, Vulturar (portari), Balint, Rudics, Oșan, Klocza (extreme), Buceschi, Geiger, Rouă, Dobromir (interi), Kovacs, Negria (conducători de joc), Diniș-Vârtic, Herman (pivoți).
Staff-ul tehnic: Ioan Băban (antrenor principal), Costică Buceschi (antrenor secund), Codruța Cărăbăț (kinetoterapeut), Luminița Mercaș (psiholog), Daniel Kotecz (director sportiv).
Din delegație mai fac parte doi conducători (Liviu Bala - vicepreședinte, Ioan Gurzo - secretar), consilierul local Vasile Vlașin și 5 sponsori.

Meciul Ikast Bording EH - HCM Baia Mare se va disputa sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 16:00 (ora României), în Sportcenter și va fi arbitrat de cuplul francez Stevann Pichon - Richard Thobie. Delegat al Federației Europene de Handbal este norvegianul Olav Svein Oie


susul paginii

07 noiembrie 2007 HCM pleacă joi spre Danemarca

Delegația clubului HCM Baia Mare va pleca de joi spre Danemarca, unde va disputa returul "șaisprezecimilor" Cupei EHF împotriva echipei Ikast (în tur au câștigat băimărencele cu 29-26). Traseul până la Ikast va fi parcurs în trei etape. Joi, la ora 12:00, se va pleca cu autocarul până la Budapesta, vineri dimineața (la ora 07:20) delegația va zbura din capitala Ungariei până la Copenhaga, de unde se va continua drumul până la Ikast (circa 350 km) cu un autocar.
Din delegația HCM-ului vor face parte 15 jucătoare, 5 persoane din staff-ul tehnic (doi antrenori, un kinetoterapeut, directorul sportiv și psihologul echipei), doi conducători și 5 sponsori. Și consilierul local Vasile Vlașin (din PSD) va însoți echipa băimăreană, însă își va plăti toate cheltuielile de deplasare.
HCM și-a programat vineri un antrenament, în sala de joc (Sportcenter), de la ora 17:00.


susul paginii

07 noiembrie 2007 hcmbaiamare.ro, lider detașat

hcmbaiamare.ro se află în continuare pe locul 1 în topul celor mai vizitate site-uri ale echipelor de handbal din România. Avantajul față de următoarea clasată, csoltchim.com, s-a mărit în 24 de ore cu 60 de vizitatori. Pe locul al treilea se află pagina web a echipei feminine "U" Jolidon, iar prima dintre formațiile masculine este HC Minaur (locul 4 în topul general). Campioana masculină, HCM Constanța ocupă doar locul 7, fiind întrecută chiar și de nou-promovata Știința Bacău.

Clasament site-uri echipe de handbal (conform www.trafic.ro)

Loc Echipa Poziție în
Top Sport
Vizitatori
(ultim. 7 zile)
1 HCM Baia Mare (feminin) 155 936
2 Oltchim Rm. Vâlcea (fem.) 164 876
3 U Jolidon Cluj (fem.) 223 487
4 HC Minaur (masculin) 246 381
5 Știința Bacău (masculin) 342 211
6 Rulmentul Brașov (fem.) 358 192
7 HCM Constanța (masc.) 470 91
8 Pandurii Tg. Jiu (masc.) 704 16

susul paginii

06 noiembrie 2007 Avem cel mai bun site de handbal din România

hcmbaiamare.ro este în continuare lider în topul
site-urilor de handbal din România. După prima zi a acestei săptămâni, pagina web a clubului băimărean ocupa locul 1 cu 887 de vizitatori (în ultimele 7 zile), față de 886 câți număra site-ul oficial al clubului Oltchim Rm. Vâlcea, situat pe locul 2.
Cu ocazia meciului HCM - Ikast (04.11.2007) s-a înregistrat recordul de vizitatori pe zi, 225, fapt ce a propulsat site-ul echipei băimărene pe locul 166 în Top Sport (conform www.trafic.ro).
Pe primele patru locuri în clasamentul celor mai vizitate site-uri din handbalul feminin se află următoarele echipe (valabil în data de 05.11.2007):

Locul Echipa Poziție în
Top Sport
Vizitatori
(ultimele
7 zile)
1 HCM Baia Mare 166 887
2 Oltchim Rm. Vâlcea 167 886
3 U Jolidon Cluj 225 478
4 Rulmentul Brașov 333 224

În Top Sport echipa masculină HC Minaur Baia Mare ocupă locul 246 cu 382 vizitatori (în ultimele 7 zile).

Site-ul HCM-ului a avut un salt spectaculos, numărul vizitatorilor crescând după 2 luni cu aproape 700, iar cel al afișărilor cu peste 7600:

Luna Vizitatori Afișări
August 1.452 4.567
Septembrie 1.647 6.318
Octombrie 2.147 12.171

susul paginii

04 noiembrie 2007 Felicitări din toată țara

Superba victorie a fetelor de la HCM Baia Mare din meciul cu Ikast (29-26) a fost comentată de iubitorii handbalului pe toate site-urile de profil. Majoritatea au felicitat echipa noastră și au urat succes HCM-ului în meciul retur.
Citiți câteva din mesajele trimise pe prosport.ro și forumul www.hcmbaiamare.ro:

O victorie de răsunet
trimis de MihaiBM
"Parcă nici nu-mi vine să cred ....da, chiar am câștigat meciul!!!! A trebuit să treacă o noapte și să văd zorii zilei ca să fiu sigur că visul unei victorii cu danezele s-a transformat în realitate!!! Vă iubesc fetelor!!! Prin muncă și dăruire ați oferit publicului băimărean o seara de neuitat!!! Iată că istoria se mai și repetă!!! Am învins și-am bulversat toată lumea handbalului din România!!! Oare ce superlative aș putea folosi pentru a evoca superba voastră realizare? Nu-mi găsesc cuvinte dar știu un singur lucru ...VĂ MULȚUMESC !!
Și când stau să mă gândesc ce superbă era sala, plină de pătimași ai handbalului care au venit să vadă un spectacol măreț și chiar l-au primit!!!! Am întâlnit oameni care n-au mai fost în Sala Sporturilor Dacia (oare nu revine niciodată la denumirea legată de multe bucurii și realizări handbalistice?) de peste 10 ani și la sfârșitul meciului au declarat că sunt încântați și parcă fenomenul Minaur n-a dispărut niciodată ci doar s-a extins și la feminin!!!!
FELICITĂRI  FETELOR!!!
FELICITĂRI GIOVANNI !!!
FELICITĂRI COSTICĂ !!!
FELICITĂRI BAIA MARE !!!!"

Aplauze din Galați
trimis de nicos
"Bravo fetelor, toată lumea spune că handbalul danez este peste al nostru. O fi, dar oare cât timp? Îmi pare rău că nu am văzut meciul. Televiziunile astea habar nu au ce să transmită."

Totusi se poate castiga !!!
trimis de vlad.bm
"A fost un meci de toată frumusețea și aceste fete ne-au făcut cea mai mare bucurie pt că nimeni nu ne dădea nici o șansă. Dacă se joacă cu aceeași dăruire și în retur vom auzi de baia mare în lumea bună a handbalului internațional. Bravo fetelor și bravo și spectatorilor din sală. A fost ca pe vremea lui Minaur. Sper să vă așteptăm cu flori la revenirea din Danemarca. Mult succes!!!!"

Transmit Liga II
trimis de Mihai
"În loc sa transmitem meciuri din cupele europene la handbal, transmitem Liga a II-a la fotbal și tot felul de prostii. Și încă ceva. Deocamdată la handbal feminin suntem vicecampioane europene și mai jucăm și în Liga Campionilor, deci mi se pare că doar handbalul mai ține stindardul sportului românesc sus. Rușine domnilor de la televiziunile de Sport. Și nu avem doar 2 televiziuni de sport -  Sport.ro, Telesport, Sport Klub, Sport 1 și altele."


susul paginii

04 noiembrie 2007 Petrecere superbă la Restaurantul Crenguța

După senzaționala victorie obținută de HCM în fața danezelor de la Ikast (29-26), Restaurantul Crenguța a găzduit masa festivă a celor două echipe. Fetele noastre au cântat și au dansat până după miezul nopții, în schimb super-vedetele de la Ikast au stat bosumflate la masă și nu le venea să creadă că au pierdut în fața băimărencelor.

În timp ce Valerie Nicolas și Gro Hammerseng acordau autografe, Cami Balint, Melinda Geiger și celelalte jucătoare băimărene dansau în aplauzele asistenței. Au participat la banchet conducerea clubului HCM (N. Bud, Fl. Marinca, L. Bala, D. Kotecz, I. Gurzo), sponsori, jurnaliști și colaboratori apropiați ai echipei (soți, prieteni, fani).

Omul de afaceri arabo-italian Franco Wassem a promis că le va premia pe jucătoarele de la HCM cu 20.000 lei pentru victoria din meciul tur cu Ikast. În cazul calificării el a promis că va suplimenta prima oferită de conducerea clubului cu 50.000 lei


susul paginii

03 noiembrie 2007 Declarații după meci

La conferința de presă care a avut loc după meciul HCM - Ikast (29-26) antrenorul Ioan Băban a declarat că succesul obținut împotriva echipei daneze este "cea mai importantă performanță din palmaresul handbalului feminin băimărean. Motiv pentru care îmi voi pune raportul de joc în ramă. Le mulțumesc fetelor pentru dăruirea exemplară, dar și celor care m-au ajutat să pregătim acest meci, colegul meu Costică Buceschi, medicul, kinetoterapeutul și psihologul echipei. Nu în ultimul rând, mulțumesc conducerii administrative a clubului, care a făcut eforturi financiare substanțiale pentru organizarea acestui joc."

Dezamăgit după înfrângerea suferită în fața băimărencelor, antrenorul echipei daneze, Kennet Jensen, a refuzat să se prezinte la conferința de presă. A fost înlocuit însă de directorul sportiv Frank Henriksen, care a declarat următoarele: "Am condus 40 de minute dar am pierdut în final și suntem dezamăgiți. Aveți un public senzațional. Dar și o echipă bună. Mi-au plăcut jucătoarele cu numărul 18 (Balint), 5 (Geiger), 24 (Buceschi) și 10 (Kovacs). Eu sper ca în meciul retur să câștigăm la mai mult de trei goluri diferență pentru a ne asigura calificarea. Obiectivul nostru în acest sezon este câștigarea
Cupei EHF".


susul paginii

03 noiembrie 2007 2000 de fani au purtat HCM spre victorie

După o prestație de excepție HCM Baia Mare a învins, cu 29-26 (14-15), pe Ikast Bording (Danemarca), în primul meci din turul 3 al Cupei EHF.

Începutul jocului a aparținut oaspetelor, care au condus cu 2-4 (10') și 5-8 (16'). Cu norvegianca Hammerseng și sârboaica  Milanovic în prim plan, formația daneză se detașează la 4 goluri (8-12 în minutul 23). Se părea că HCM nu poate rezista ritmului impus de super-vedetele din echipa multinațională de la Ikast. Publicul băimărean dă însă semnalul de luptă și cei 2000 de fani își încurajează favoritele de o manieră entuziasmantă. Camelia Balint își începe recitalul și punctează decisiv de câteva ori (poate o vede cineva și de la Națională !).
Antrenorii Ioan Băban și Costică Buceschi fac o schimbare inspirată și o introduc în poartă pe Oana Amaxinesei. Goal-keeperul HCM-ului (care în urmă cu un an nu juca nicăieri și era reactivată de gruparea băimăreană) are 6 intervenții excelente în fața danezelor și gazdele egalează la 13. Ikast mai apasă o dată pe accelerator și pleacă la vestiare cu avantaj de un gol
(14-15).

La începutul reprizei secunde se merge cap la cap. După 16-16 și 21-21 gazdele reușesc să preia conducerea pentru prima dată după un gol marcat pe contraatac de Ioana Negria (22-21 în minutul 42). Încurajările din tribună cresc în intensitate. Suporterii scandează la unison "HCM !, HCM !". Atmosfera este incendiară și HCM se desprinde la 4 goluri în minutul 53 (27-23). Ikast reduce apoi diferența la 2 goluri. Revine în poartă Claudia Cetățeanu și apără un 7 metri în fața celei mai bune jucătoare din lume, Gro Hammerseng. Cei 2000 de fani sunt în delir. Finalul jocului este urmărit în picioare de toți spectatorii. În ultimul minut HCM scapă fără gol și mai are 7 secunde de atac. Giovanni Băban cere time-out și băimărencele încearcă să ofere minunatului public un gol din aeriană. Arbitrii fluieră însă semicerc la Balint și rezultatul consemnat la final este 29-26.
Victorie superbă obținută de băimărence în fața Realului Madrid din handbal.
Bravo fetelor ! Bravo antrenorilor ! Mulțumiri suporterilor, care au fost fantastici !

HCM Baia Mare - Ikast Bording EH 29-26 (14-15)
Sala polivalentă - circa 2000 de spectatori.
Au arbitrat: Athanasios Chaskis și Dimitrios Tsakonas (Grecia).
Delegat EHF: Reto Morell (Elveția).
HCM Baia Mare: Cetățeanu (6 int. bune + a apărat o aruncare de la 7 m), Amaxinesei (7) - Balint 9 (3), Kovacs 7 (4), Geiger 5, Buceschi 4, Diniș 3, Negria 1, Rudics, Herman. Antrenori: Ioan Băban și Costică Buceschi.
Ikast: V. Nicolas (11+1), Eriksen - Hammerseng 8 (4), Milanovic 8, Fruensgaard 4, Henriksen 2, Halén 2, Thorsen 1, Aamodt 1, Kjaergaard, Östergaard, Svalastog. Antrenor: Kennet Jensen.
Aruncări de la 7 m: 9-5 (transformate 7-4, au ratat Kovacs, Balint respectiv Hammerseng).
Minute de eliminare: 6-6


susul paginii

03 noiembrie 2007 Toate drumurile duc spre Polivalentă

Interes maxim față de meciul HCM - Ikast. Cu o zi înaintea meciului erau vândute deja peste 300 de bilete. Astăzi se mai pun în vânzare încă 1700.
Galeria băimăreană a pregătit pentru acest eveniment o coregrafie specială în tribune. S-a confecționat un steag de aproape 20 de metri lungime și s-au procurat baloane, fulare și trompete în culorile HCM-ului, roșu - albastru.
Și-au anunțat prezența la meci jurnaliști din presa locală și centrală, dar și un fotoreporter din Danemarca.
Intrarea în sală se va permite începând de la ora 16:00.
Biletul de intrare costă 10 lei, un program (cu 16 pagini full color) se vinde cu 3 lei, iar trompetele roș-albastre
costă 10 lei.


susul paginii

01 noiembrie 2007 Un nou sponsor la HCM

Performanțele obținute în acest an de HCM Baia Mare în cupele europene și în Liga Națională ar putea contribui la atragerea spre clubul băimărean a unui nou sponsor important. Este vorba de Franco Wassem (proprietarul firmelor Eoliana Fortore și Hydro Fortore), care s-a arătat interesat să investească în echipa feminină de handbal a Băii Mari.
Franco a făcut deja un prim pas în acest sens și va suporta cheltuielile de cazare și masă ale echipei daneze Ikast pe întreaga perioadă petrecută în Baia Mare. El s-a interesat de bugetul echipei, de sursele actuale de finanțare și lotul de jucătoare.
Conducerea HCM-ului a bătut deja palma cu omul de afaceri italian în ceea ce privește organizarea meciului cu Ikast. Rămâne de văzut dacă în zilele următoare acordul dintre cele două părți va fi parafat și printr-un contract pe termen lung

Gheorghe Lazăr, Liviu Bala
și Franco Wassem

susul paginii

01 noiembrie 2007 A sosit Ikast în Baia Mare

Adversara echipei HCM Baia Mare din turul 3 al Cupei EHF, Ikast Bording Elite Handbold, a sosit joi seara
în Baia Mare.
Delegația daneză a fost așteptată la Hotelul Mara de conducerea clubului HCM, dar și de câțiva suporteri, care au dorit să le vadă "în carne și oase" pe Gro Hammerseng, Valerie Nicolas și Ragnhild Aamodt.
Liderul galeriei băimărene, Simi Marcovici, nu a scăpat ocazia de a se fotografia cu cea mai bună handbalistă
din lume, Gro Hammerseng.
Echipa daneză a servit la cină piept de pui la grătar cu garnitură de orez și legume, însă înainte de masă a gustat tradiționala palincă de prune maramureșeană.
După cină jucătoarele de la Ikast au vizitat Sala polivalentă, cea în care vor efectua vineri un antrenament de acomodare între orele 18:30 - 20:00.

Simi Marcovici
și Gro Hammerseng

susul paginii