- Lotul de jucătoare
- Compartimentul tehnic
- Clasament
- Rezultate
- Statistici HCM
- Sistem de desfășurare
- Rezultate
- Echipe participante
- Rezultate
- Statistici HCM
- Ediția I
- Ediția II
- Ediția III
- Ediția IV
- Competiții
- Jucătoare
- Antrenori
- Echipa
- Competiții
- Diverse
Federația Română de Handbal Federația Europeană de Handbal Federația Internațională de Handbal

HOME - știri | Despre noi | Conducerea | Forum | Contact

ARHIVĂ - știri

iulie - septembrie 2007

> click pe titluri pentru detalii

Doar titlurile | Arată stirile pe larg

 

29 septembrie 2007 De zece goluri speranțe

În fața a aproximativ 1.500 de spectatori HCM Baia Mare a învins, pe teren propriu, cu 23-13 (7-6) pe Skövde HF (Suedia) în prima manșă a turului 2 din Cupa EHF.
După primul sfert de oră tabela de marcaj indica rezultatul de 3-3, pentru ca în minutul 23 scorul înregistrat să fie doar 6-6. În această perioadă băimărencele au ratat 3 aruncări de la 7 metri și cinci situații "unu la unu" în care portarul Gabriella Kain a salvat miraculos. În ultimul minut al primei reprize HCM a beneficiat de o nouă aruncare de la 7 metri. Magda Kovacs înscrie și gazdele pleacă la vestiare cu avantaj minim, 7-6.
După pauză băimărencele ies mult mai motivate în joc. Se apără mai avansat și pe fondul unor intervenții excelente ale Claudiei Cetățeanu se desprind la 4 goluri în numai 5 minute (10-6). Antrenorul Ioan Băban mizează în centru pe Ioana Negria, care imprimă o viteză de joc superioară și apărarea suedeză începe să se clatine. Carmen Buceschi și Cami Balint marchează spectaculos și HCM de desprinde la 11 goluri cu doar 6 minute înainte de final (21-10). Dacă în prima repriză gazdele au ratat 3 aruncări de la 7 metri, în partea a doua a jocului Magda Kovacs a înscris toate cele 6 penalty-uri. Suedezele au redus diferența în ultimele minute și rezultatul final a fost 23-13.
Excelent arbitrajul prestat de cuplul Branka Maric - Zorica Gardinovacki din Serbia.
Returul dintre Skövde și HCM Baia Mare se dispută sâmbătă, 6 octombrie de la ora 17:00 (ora României). Evoluția scorului va putea fi urmărită live pe www.hcmbaiamare.ro.
Cu toate că a făcut deplasarea în Baia Mare, vedeta echipei Skövde și a Naționalei Suediei, Linnea Torsterson, nu a primit drept de joc din partea delegatului EHF, Nicolae Vizitiu, deoarece numele ei nu figura pe lista oficială depusă de clubul scandinav la Federația Europeană de Handbal. Din acest motiv Torsterson a urmărit meciul din tribună.

Declarații la conferința de presă

Magnus Frisk (antrenor principal Skövde HF): "Au fost două reprize diametral opuse în acest meci. În prima parte jucătoarele mele au respectat tactic aproape tot ce le-am cerut și au jucat de la egal la egal cu Baia Mare. Însă, în a doua repriză au adormit, mai ales în apărare, unde ne-a lipsit agresivitatea din primele 30 de minute. Nici în atac n-am excelat. Am jucat prea lent și previzibil,  iar jucătoarele mele de bază au căzut psihic și au cedat lupta când Baia Mare s-a desprins la mijlocul reprizei a doua."
Ioan Băban (antrenor principal HCM Baia Mare): "În prima repriză am jucat destul de timorat, mai ales în atac, unde am ratat din situații ideale. Parcă eram în meciurile de campionat de la Brăila, Galați și Roman. În partea a doua a meciului le-am reamintit suporterilor cealaltă față a echipei, cea din returul sezonului trecut. Felicit jucătoarele pentru victorie și mai ales pentru evoluția din repriza a doua. De asemeanea mulțumesc conducerii administrative pentru modul în care a organizat acest meci. Cu toate că am învins la 10 goluri diferență consider că abia acum șansele de calificare sunt egale,
50 - 50 la sută. Calificarea se va juca în Suedia și sunt convins că Skövde va face tot posibilul să întoarcă rezultatul în favoarea lor."

HCM Baia Mare - Skövde HF 23-13 (7-6)
Sala Polivalentă - circa 1.500 de spectatori.
Au arbitrat: Branka Maric - Zorica Gardinovacki (Serbia).
Delegat EHF: Nicolae Vizitiu (Moldova).
HCM Baia Mare: Cetățeanu - Kovacs 7 (7), Balint 5, Negria 4, Geiger 3, Buceschi 2, Oșan 1, Rudics 1, Herman, Diniș-Vârtic. Antrenori: Ioan Băban (principal) și Costică Buceschi (secund).
Skövde HF: Kain, Karlsson, Gustavsson - Nyden 4, Wiren 3, Carlsson 2 (1), A.M. Johansson 1, Wallen 1, Widell 1, Lindgren 1, Jiveby, Nilsson, Larsson, Lundh. Antrenori: Magnus Frisk (principal) și Kjell Larssson (secund).
Minute de eliminare: 6-8.
Aruncări de la 7 m:11-3 (transformate 8-1, au ratat Balint, Geiger, Rudics respectiv Carlsson 2susul paginii

26 septembrie 2007 Skövde e lideră în Suedia

Adversara băimărencelor din Cupa EHF, Skövde HF, se află pe primul loc în Elitserien, prima ligă suedeză, cu punctaj maxim (6 puncte din 6 posibile), după primele
3 etape.
În ultimul meci, disputat pe teren propriu, Skövde a spulberat cu 22-8 (10-4) pe Sparvagens HF. Golurile învingătoarelor au fost marcate de Angelica Wallén 8, Lisa Lindgren 3, Anna Maria Johansson 3, Erica Widell 2, Sofia Carlsson 2 (1), Erika Nilsson 1 (1), Karin Nydén 1, Anna Larsson 1 și Anna Karin Jiveby 1. Nu au jucat deloc în acest meci cele două componente ale Naționalei de senioare a Suediei, Linnea Torstenson și Lisa Wirén.

Clasament Elitserien
(Liga 1 din Suedia)

1. Skövde HF            6 p (3 jocuri)
2. IK Savehof             6 p (3)
3. Lugi HF                   2 p (2)
4. Team Eslöv IK        2 p (2)
5. Hammarby IF           2 p (2)
6. BK Heid                   2 p (2)
7. IVH Vasteras          2 p (2)
8. Skuru IK                  2 p (2)
9. Önnereds HK          2 p (2)
10. Sparvagens HF     2 p (3)
11. Kungalvs HK          0 p (3)
12. Skanela IF              0 p (2)


susul paginii

26 septembrie 2007 Stafful HCM își cumpără bilete pentru meciul cu Skövde

Începând de marți s-au pus în vânzare la Sala polivalentă bilete de intrare și programe pentru meciul HCM Baia Mare - Skövde HF (Suedia), din Cupa EHF, care se va desfășura sâmbătă 29 septembrie de la ora 11:00.
Printre cei 200 de cumpărători s-au aflat și conducătorii clubului băimărean. Vicepreședintele Liviu Bala a cumpărat trei bilete, deoarece la acest meci internațional va fi însoțit de soția Roxana și fiica Ioana (care joacă handbal la clubul CS Marta). Directorul sportiv Daniel Kotecz a cumpărat patru bilete, iar antrenorul Ioan Băban trei. 
Pentru a evita aglomerația din ziua meciului suporterii își pot procura bilete zilnic, între orele 9-11 și 16-18, iar sâmbătă cu începere de la ora 9.
Prețul unui bilet este 10 lei, iar un program (cu 16 pagini full color) costă 2 lei

Liviu Bala, Ioan Gurzău
și Daniel Kotecz,
la coadă la bilete

susul paginii

25 septembrie 2007 Apel la "al optulea jucător"

În cadrul unei conferinței de presă, care a avut loc astăzi la Hotelul Ambassador, conducerea clubului HCM Baia Mare a prezentat jurnaliștilor ultimele detalii legate de organizarea dublei confruntări cu Skövde HF (Suedia) din Cupa EHF.
Vicepreședintele Liviu Bala și directorul sportiv Daniel Kotecz au comunicat gazetarilor  programul echipei suedeze, care va sosi de joi în Baia Mare și va fi cazată la Hotelul Ambassador (4 stele). Cuplul de arbitre din Serbia, Maric - Gardinovacki, și delegatul EHF, Nicolae Vizitiu din Moldova, vor ajunge în Baia Mare în cursul zilei de vineri și vor fi cazați la Hotelul Carpați.
Biletele de intrare au fost puse deja în vânzare la casele Sălii Polivalente și pot fi procurate zilnic între orele 9-11 și 16-18. Prețul unui bilet este 10 lei. A fost editat și un program cu 16 pagini color, care costă numai 2 lei. S-a precizat că toți spectatorii vor avea acces în sală numai pe baza biletului de intrare.
Deși echipa băimăreană a avut evoluții oscilante în campionat antrenorul Ioan Băban este încrezător și crede că jucătoarele sale "se vor mobiliza pentru acest meci și, cu ajutorul publicului, care ar putea fi al optulea jucător al HCM-ului, pot obține victoria în partida de sâmbătă. Mă deranjează însă atitudinea suedezilor, cu care ne-am înțeles să facem un schimb de CD-uri cu înregistrarea unor meciuri jucate în acest sezon. Noi le-am trimis de 9 zile partida cu HCM Buzău, în schimb noi n-am primit până acum nimic.!" Directorul sportiv Daniel Kotecz crede că "suedezii apelează la diferite tactici pentru a ne șicana. E posibil ca CD-ul să ajungă în Baia Mare în ziua meciului pentru ca să nu ne mai fie de folos. O altă problemă care s-a ivit: conform regulamentului, pentru meciul retur am solicitat o poziție de antrenament în sala de joc cu o zi înainte de meci. Clubul suedez ne-a anunțat că sunt de acord, însă putem intra în sală doar după la ora 21."
Vicepreședintele Liviu Bala, cel care a extras la Viena, chiar cu mâinile lui adversarul băimărencelor din turul 2, este optimist și crede că HCM se poate califica, chiar cu victorii. Singura condiție este ca jucătoarele băimărene să joace la fel cum au făcut-o în meciul de pregătire cu Krim Ljubljana de la Debrecen


susul paginii

23 septembrie 2007 Skövde vine cu 5 jucătoare din Naționala Suediei

Adversara echipei HCM Baia Mare din Cupa EHF, Skövde HF, a câștigat ambele meciuri disputate până acum în campionat, 23-22 (12-13) cu Team Eslöv IK, pe teren propriu, și 22-21 (9-13), cu BK Heid, în deplasare.
În etapa a doua, Skövde a fost condusă la pauză cu
4 goluri diferență de BK Heid, însă jucătoarele antrenate de Magnus Frisk au recuperat pasivul în repriza secundă și au câștigat la limită, la fel ca în prima etapă. După 2 etape Skövde are punctaj maxim și se află pe locul 2 în Elitserien, după IK Savehof, campioana
en-titre.
Cea mai mare surpriză din tabăra nordicelor este revenirea la echipă a vedetei Linnea Torstenson, care a ratat transferul în Danemarca, la GOG Gudme, și a jucat deja pentru Skövde în meciul din etapa a doua. În acest moment Skövde are în echipă 5 jucătoare din naționala de senioare al Suediei:
- Linnea Torstenson - 24 ani, 25 meciuri, 86 goluri
- Lisa Wirén - 23 ani, 10 meciuri, 10 goluri
- Erika Nilsson - 26 ani, 33 meciuri, 71 goluri
- Anna Karin Jiveby - 26 ani, 2 meciuri, 3 goluri
- Lisa Karlsson - 23 ani, 1 meci (portar)
În primele două meciuri din campionat golurile echipei Skövde HF au fost marcate de următoarele jucătoare: Sofia Carlsson 10 (5 din 7m), Lisa Lindgren 7, Anna Maria Johansson 7, Karin Nydén 6, Angelica Wallén 5, Anna Karin Jiveby 3, Erika Widell 3, Linnea Torstenson 2, Lisa Wirén 1, Erika Nilsson 1

Linnea Torstenson, vedeta lui Skövde și a Naționalei Suediei

susul paginii

21 septembrie 2007 Se pun în vânzare biletele pentru meciul cu Skövde

La Sala polivalentă din Baia Mare se vor pune în vânzare, începând de marți (25.09.2007), bilete de intrare și programe pentru meciul HCM Baia Mare - Skövde HF (Suedia), din turul 2 al Cupei EHF, meci care va avea loc sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 11:00.
Prețul unui bilet va fi de 10 lei, iar un program
(cu 16 pagini color) va costa 2 lei.
Organizatorii meciului se așteaptă la o afluență mare de spectatori, deoarece meciul dintre HCM Baia Mare și Skövde este, de departe, cel mai important eveniment sportiv al anului din Maramureș. Vă reamintim că echipa feminină de handbal este singura reprezentantă a județului nostru care evoluează
în acest sezon într-o competiție continentală oficială.
Cheltuielile privind participarea formației HCM în dubla confruntare cu suedezele de la Skövde se ridică la peste 100.000 lei (1 miliard de lei vechi). Din acest motiv, conducerea clubului băimărean face un apel călduros către toți spectatorii pentru ca aceștia să-și cumpere bilet de intrare și program.
Casele de bilete de la Sala polivalentă vor fi deschise de marți până vineri, între orele 9-11 și 16-18, iar sâmbătă, în ziua meciului, începând de la ora 9.
Programul meciului este realizat de Adalbert Solticzki (de la firma advertising ok), cel care a conceput și site-ul www.hcmbaiamare.ro (pagina web cu cei mai mulți vizitatori dintre toate echipele feminine de handbal din România).
În cuprinsul celor 16 pagini, integral color, puteți găsi informații din tabăra celor două echipe, fotografii ale acestora, programul Cupei EHF și câștigătoarele trofeului de-a lungul anilor, palmaresul echipei băimărene în cupele europene, programul turului din Liga Națională precum și alte date interesante.

Forza HCM!

Programele de meci:
16 pagini full color

susul paginii

18 septembrie 2007 Ultima repetiție înaintea debutului în Cupa EHF

Fetele de la HCM Baia Mare vor juca sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 11:00, în deplasare, cu HCM Roman, meciul contând pentru etapa a șasea a Ligii Naționale. Pentru băimărence va fi ultimul joc oficial înaintea debutului în Cupa EHF contra suedezelor de la Skövde.
Cu toate că nu le va putea deplasa la Roman pe Stoica,  Mihalschi și Dobromir, din cauza problemelor de sănătate, antrenorul Ioan Băban speră ca HCM să confirme prestația bună din ultimul joc de campionat împotriva Rapidului și să obțină primele puncte din deplasare în acest sezon.
Formația probabilă a echipei HCM Baia Mare: Cetățeanu - Balint, Buceschi, Kovacs, Geiger, Rudics, Diniș-Vârtic.
Echipa romașcană a jucat etapa trecută la Brașov cu vicecampioana Rulmentul, de care a fost învinsă cu 31-23 (14-11). În acest joc s-au accidentat la genunchi două dintre jucătoarele de bază din formația pregătită de Liviu Paraschiv, Corina Demetercă și Carmina Tița. Ambele sunt suspecte de ruptură la ligamentele încrucișate și nu vor evolua în partida cu HCM Baia Mare.
Formația probabilă a echipei HCM Roman: Buzilă - Ignat, Stoleru, Pavăl, Moldovan, Calu, Rădulescu.
Partida HCM Roman - HCM Baia Mare va fi arbitrată de cuplul craiovean Marius Barcan - Ștefan Ciurea.

NOU! Cu acest meci începem seria
transmisiilor LIVE a meciurilor din deplasare!

Începând cu meciul de la Roman vom transmite LIVE meciurile din deplasare ale echipei HCM Baia Mare, atât cele din Liga națională, cât și cele din Cupa EHF (primul, sperăm că nu și ultimul din acest an, va fi cel din Suedia, din 6 octombrie). Veți fi conectați la tensiunea partidelor, aflând în timp aproape real (automatic refresh la 3-5 minute) evoluția scorului, marcatoarele, eliminările, accidentările și alte informații de interes.
Notă: speranța noastră este să reușim acest lucru pentru toate meciurile din deplasare. Dacă din motive obiective vreun meci nu va putea fi transmis, vom anunța acest lucru cât mai din timp posibil.

În sezonul trecut băimărencele au câștigat la Roman cu 32-27

susul paginii

18 septembrie 2007 Infirmierie plină la HCM

Trei jucătoare de la HCM Baia Mare, Gabriela Mihalschi, Anca Stoica și Lavinia Dobromir, vor fi indisponibile cel puțin două luni din cauza unor accidentări grave la genunchi.
Lavinia Dobromir s-a accidentat în luna martie în
minutul 1 al meciului Oltchim - HCM și a fost operată câteva zile mai târziu la ligamentele încrucișate de
medicul Gabriel Dinu, la Spitalul de urgență "Floreasca"
din Capitală.
Gabriela Mihalschi s-a întors într-un picior de la Brăila și a fost operată ieri (prin metoda artroscopică) de medicul Radu Rădulescu de la Spitalul Universitar din București.
După ce a efectuat un RMN la Clinica "Scandia-Imagistica" din Cluj-Napoca, extrema dreaptă Anca Stoica va fi operată în data de 24 septembrie, la București, tot de către medicul Radu Rădulescu.

Cele trei handbaliste menționate nu vor putea juca în turul 2 al Cupei EHF contra echipei Skövde HF și nici în cele trei jocuri oficiale din Liga Națională, programate în acest an, cu HCM Roman în deplasare (22.09), acasă cu "U" Jolidon Cluj-Napoca (13.10) și în deplasare cu HC Zalău (27.10).
Cele trei vor rata probabil toate meciurile oficiale din acest an

susul paginii

17 septembrie 2007 Skövde a debutat cu victorie în campionat

Adversara echipei HCM Baia Mare în turul 2 al Cupei EHF, Skövde HF, a învins în prima etapă a campionatului suedez, pe teren propriu, cu 23-22 (12-13), pe Team Eslöv IK, echipă care a terminat pe locul 5 anul trecut în campionatul suedez.. Formația antrenată de Magnus Frisk va juca în etapa a doua în deplasare cu BK Heid (22.09.2007), iar în etapa a treia acasă cu Sparvagens HF (25.09.2007).

Prima confruntare dintre HCM Baia Mare și Skövde HF va avea loc sâmbătă 29 septembrie 2007, de la ora 11:00, în Sala polivalentă din Baia Mare.

Sofia Carlsson a marcat
3 goluri pentru Skövde
în meciul cu Eslov

susul paginii

15 septembrie 2007 HCM înfruntă pe Rapid București

În primele patru etape ale campionatului HCM Baia Mare
a obținut două victorii acasă și a suferit două înfrângeri
în deplasare. Cu toate că antrenorul Băban are câteva indisponibilități în lot HCM va încerca să-și păstreze invincibilitatea pe teren propriu și după meciul cu Rapid,
care va avea loc duminică, 16 septembrie, de la ora 11:00.

Adversara băimărencelor are în cont până acum 2 puncte datorate victoriei cu HC Zalău (scor 35-29) obținută pe teren propriu. În celelalte două partide disputate "feroviarele" au pierdut cu 23-29, la Cluj-Napoca, în fața Universității Jolidon, și cu 25-33, în Giulești, în fața vicecampioaneor de la Rulmentul Brașov. Rapid a jucat doar 3 meciuri pentru că în runda a treia a stat.
Cu toate că nu este una din forțele Ligii Naționale echipa din Capitală este una incomodă, care se agață de orice șansă de a câștiga. "Motorul" și "creierul" trupei antrenate de Vasile Mărgulescu este Alina Dobrin Păcuraru, fosta componentă a naționalei României, în vârstă de 31 de ani, care a marcat 14 goluri în cele 3 jocuri disputate. Golgetera echipei este Andreea Cruceanu (20 ani) cu 18 reușite.
Formația probabilă a echipei Rapid: Gureșoaia - Stanciu, Popa, Păcuraru, Cruceanu, Neacșu, Fl. Mitrea.

Înaintea meciului cu Rapid echipa băimăreană se confruntă cu diverse probleme medicale. Gabi Mihalschi a efectuat vineri un RMN la Cluj-Napoca și urmează să fie operată de menisc luni la Spitalul Universitar din București de medicul Radu Rădulescu. Dobromir își continuă programul de recuperare după operația suferită în primăvară la ligamentele încrucișate. Jenica Rudics are deviație de sept în urma unui pumn încasat în meciul cu Cetate Deva. Alte trei jucătoare din lot s-au ales
cu contuzii după partida de la Galați însă medicul echipei HCM, Dorel Șchiopu, speră să fie apte până la startul meciului cu Rapid.
Formația probabilă a echipei HCM Baia Mare:
Cetățeanu - Balint, Buceschi, Kovacs, Geiger, Stoica,
Diniș-Vârtic.

Duminică, 16 septembrie, ora 11:00
Baia Mare, Sala Polivalentă
Arbitri:
Călin Lascu (Arad) - Marcel Szasz (Marghita)
Biletul de intrare - 5 lei

Se vor pune în vânzare
și materiale promoționale ale echipei HCM. La prețul de
numai 5 lei suporterii vor primi un fanion și un autocolant
cu echipa favorită.

 


susul paginii

14 septembrie 2007 Lascu și Szasz revin după 3 ani în Baia Mare

Meciul dintre HCM Baia Mare și Rapid CFR București, din cadrul etapei a V-a a Ligii Naționale, care va avea loc duminică, 16 septembrie, de la ora 11, va fi arbitrat de cuplul Călin Lascu (Arad) - Marcel Szasz (Marghita). Cei doi "fluierași" de tristă amintire au provocat în urmă cu 3 ani cel mai mare scandal din handbalul feminin maramureșean la  meciul HC Selmont - Silcotub Zalău (scor 25-29).
Prestația părtinitoare a lui Lascu și Szasz, în urma căreia au avantajat fără menajamente echipa sălăjeană, a provocat o atmosferă incendiară pe teren și în tribune. Sătul, până peste cap, de maniera de arbitraj, principalul finanțator al gazdelor, Marcel Mariș, a intrat în repriza a doua pe teren și i-a alergat pe cei doi "fluierași". La finalul jocului el a trimis un memoriu la FRH prin care anunța că retrage echipa băimăreană din campionat. Până la urmă echipa a supraviețuit însă Mariș s-a retras din handbal motivând că s-a săturat de mizeria din arbitraj.
Meciul HC Selmont - Silcotub Zalău (disputat la data de 4 octombrie 2004) a fost presărat cu nenumărate incidente. Antrenorul de atunci al formației din Zalău, Gheorghe Tadici, a intrat de câteva ori pe teren însă nu a primit nici o sancțiune disciplinară. În schimb, antrenorul secund al băimărencelor Sorin Rădulescu a primit o eliminare de 2 minute pentru proteste, iar directorul sportiv Daniel Kotecz a primit cartonaș roșu fără să scoată un cuvânt pe banca tehnică.
Antrenorul Tadici a fost transportat la finalul jocului cu mașina de intervenție a firmei de pază până la ieșirea din oraș, iar arbitrii au fost scoși din sală doar după o oră cu ajutorul jandarmilor.
Comisia de disciplină a FRH a dictat sancțiuni doar echipei băimărene. Sorin Rădulescu a fost suspendat 2 etape și amendat cu 9 milioane lei (ROL), Marcel Mariș s-a ales cu o amendă de 10 milioane lei, iar clubul HC Selmont a fost amendat cu 5 milioane lei, echipa jucând următoarele 2 etape de pe teren propriu fără spectatori.
Arbitrii Lascu și Szasz nu au mai arbitrat echipa băimăreană timp de 3 ani, însă cu siguranță iubitorii handbalului nu au uitat evenimentele din 2004 în urma cărora HC Selmont și-a pierdut principalul finanțator și a fost la un pas de a se desființa.
Cei doi arbitri revin așadar în Baia Mare și au șansa să se reabiliteze printr-un arbitraj corect la meciul HCM Baia Mare - Rapid, care să-i facă pe spectatorii băimăreni să-i aplaude la finalul partidei.

Va fi un joc "pasiv" pentru Lascu si Szasz?

susul paginii

12 septembrie 2007 Arbitri din Serbia și Polonia la meciurile cu Skövde

Federația Europeană de Handbal a delegat arbitrii și observatorii pentru meciurile din turul 2 al Cupei EHF
dintre HCM Baia Mare și Skövde HF.

Partida tur, care va avea loc în data de 29 septembrie, de la ora 11:00, în polivalenta din Baia Mare, va fi arbitrată de cuplul numărul 1 din Serbia, Branka Maric - Zorica Gardinovacki, iar delegat din partea EHF va fi Nicolae Vizitiu din Republica Moldova. Cele două arbitre din Serbia, considerate între cele mai valoroase din lume la ora actuală, au condus în acest an meciul FC Nürnberg - Oltchim Rm. Vâlcea (scor 27-29), din Cupa Cupelor. În acel joc a evoluat pentru campioana Germaniei și Geta Vârtic-Diniș, autoare a 4 goluri.

Meciul retur, care se va disputa în "Skövde Arena" pe data de 6 octombrie, de la ora 16:00, va fi condus de cel mai valoros cuplu din Polonia, Marek Baranowski - Bogdan Lemanowicz, în schimb delegat al EHF va fi scoțianul Jim Rankin.

Branka Maric - Zorica Gardinovacki, cuplul din Serbia care va arbitra partida tur

susul paginii

11 septembrie 2007 Statistici de trafic pentru pagina hcmbaiamare.ro

O statistică realizată de noi în data de 10 septembrie a.c. în ceea ce privește traficul pe paginile web ale echipelor de handbal din România arată că pagina www.hcmbaiamare.ro este cea mai vizitată (dintre paginile echipelor de handbal feminin), cu un număr de 1.503 vizitatori în ultimele 30 de zile, mult peste pagina Oltchimului (1.093 vizitatori) și aproape dublu față de pagina web a Rulmentului (885 vizitatori în ultimele
30 de zile).
Menționăm că dintre echipele din Liga Națională mai au pagini web HC Dunărea Brăila și Tomis Constanța, dar sunt pagini nou realizate și nu au contor de trafic, deci nu au intrat in statistica noastră.
La băieți am găsit pagina web a campionilor HCM Constanța (care nu sunt campioni și la traficul web) și pagina concetățenilor noștri, băieții de la Minaur, care de câteva zile au relansat site-ul www.minaur.ro într-un
nou format.

pagina web (handbal feminin) 7 zile 30 zile
www.hcmbaiamare.ro 409 1.503
www.uhandbal.ro (U Jolidon Cluj) 375 821
www.csoltchim.ro (Oltchim) 306 1.093
www.hcmbrasov.ro (Rulmentul) 249 885
pagina web (handbal masculin) 7 zile 30 zile
www.hcm-constanta.ro 123 392
www.minaur.ro 606 1.623
 

susul paginii

11 septembrie 2007 Skövde câștigă ultimul amical dinaintea campionatului

Adversara echipei HCM Baia Mare din turul 2 al Cupei EHF, Skövde HF (locul 2 în sezonul 2006/2007 în Suedia), a învins, pe teren propriu, cu 26-24 (12-12), pe Önnereds HK, în ultimul joc de pregătire dinaintea startului în campionat.
Marcatoarele formației Skövde HF au fost: Lisa Lindgren - 9 goluri, Angelica Wallén - 4, Erika Widell - 4, Anna-Maria Johansson - 3, Sofia Carlson - 3 (1), Karin Nydén - 1, Lisa Wirén - 1, Michaela Ek - 1. Din tabăra învingătoarelor s-a remarcat în mod special portarul Gabriella Kain, care a avut 22 de intervenții bune pe parcursul partidei.
Prima ligă din Suedia, Elitserien, va debuta în week-end. Skövde HF va juca duminică, 16 septembrie, pe teren propriu, împotriva echipei Team Eslöv IK (locul 5 în ediția trecută de campionat).


susul paginii

11 septembrie 2007 Antrenorul Devei calmat cu greu de forțele de ordine

Antrenorul sârb al echipei CSM Cetate Deva, Sașa Boskovic, a fost personajul principal al meciului de la Baia Mare, cu HC Municipal, din etapa a 3-a a Ligii Naționale feminine (scor 30-26 pentru băimărence). Cu toate că a luat loc în tribună, pentru că nu posedă licență de antrenor din partea FRH (neavând permis de muncă în România), Boskovic a fost de departe "spectatorul" cel mai scandalagiu al meciului.
Nemulțumit de prestația propriei echipe, care era condusă în minutul 44 cu 22-16, fostul tehnician de la Knjaz Milos (campioana Serbiei) a lovit cu pumnul și picioarele în ușile metalice care permit accesul de pe teren în tribună. După ce a fost atenționat să se calmeze, inclusiv de arbitrii buzoieni Băducu și Voicu, reprezentanții firmei de pază și ordine Ukro Security au fost nevoiți să-l mute din primul rând spre mijlocul tribunei, pentru a nu fi în contact cu banca de rezerve a echipei Cetate. Cu toate că Boskovic a continuat să se manifeste zgomotos, nu au avut loc altercații în tribună, spectatorii
localnici fiind mai degrabă amuzați de spectacolul oferit de tehnicianul sârb.
În locul lui Boskovic pe banca tehnică a echipei CSM Cetate Deva rolul de antrenor a fost preluat de Marian Muntean, președintele clubului.


susul paginii

11 septembrie 2007 A doua deplasare în Moldova

În decurs de numai o săptămână HCM Baia Mare joacă pentru a doua oară în Moldova.
După ce miercurea trecută a evoluat în deplasare cu Dunărea Brăila, echipa antrenată de Ioan Băban va întâlni mâine, de la ora 17, la Galați, pe HC Oțelul, în etapa a 4-a a Ligii Naționale
Partida se va desfășura în Sala "Siderurgistul" din Galați și va fi arbitrată de cuplul Vasile Pavel - Marian State din Buzău.
Formația gazdă s-a întărit în acest sezon cu 5 jucătoare: Renata Tătăran Ghionea, Raluca Dobca (ambele venite de la CSM Cetate Deva), Mihaela Crăcană Blaga (Rulmentul Brașov), Eugenia Popovici ("U" Jolidon Cluj) și Diana Pătru (Astral Buzău). Formația probabilă a echipei Oțelul Galați: Blaga (Popovici) - Pătru, Tâlvâc, Curtean, Tătătan, Cioaric, Dobca. Antrenor: Cornel Bădulescu.
HCM Baia Mare a plecat la Galați fără patru jucătoare importante din lot: Carmen Buceschi, Magda Kovacs, Gabi Mihalschi și Lavinia Dobromir. În schimb a făcut deplasarea Raluca Pomohaci, jucătoare revenită în lot după o absență de peste un an. Ea ar putea debuta în acest sezon pe extrema stângă, post pe care a evoluat în urmă cu doi ani și la naționala de tineret a României.
Formația probabilă a echipei HCM Baia Mare: Cetățeanu - Rudics, Balint, Negria, Geiger, Stoica, Diniș-Vârtic.
Antrenor: Ioan Băban.


susul paginii

07 septembrie 2007 Atac la Cetate

Sala polivalentă din Baia Mare va găzdui duminică, 9 septembrie, cu începere de la ora 11, meciul dintre HCM Baia Mare și CSM Cetate Deva, din cadrul etapei a III-a a Ligii Naționale feminine de handbal. După înfrângerea usturătoare suferită etapa trecută la Brăila (19-31) băimărencele vor să se reabiliteze în fața propriilor suporteri printr-o victorie care să faca uitată evoluția modestă din orașul de pe Dunăre.
La meciul cu Cetate Deva gruparea băimăreană va fi arbitrată în premieră de cuplul buzoian Georgian Băducu (28 ani) - Răzvan Voicu (29 ani).
Prețul unui bilet de intrare este 5 lei și poate fi procurat începând de la ora 10.
Formația din Deva a pierdut în inter-sezon trei jucătoare: Renata Tătăran, Raluca Dobca (ambele transferate la Oțelul Galați) și Simona Pașca Maior (retrasă din activitatea sportivă). Președintele formației devene, Marian Muntean, a umplul golul lăsat prin plecarea celor trei cu handbaliste din străinătate: Melinda Toth (venită de la campioana Serbiei, Knjaz Milos),
Elena Pană (de la Lokomotiva Zagreb) și Magdalena Urdea (de la formația germană Oldenburg). Lotul echipei Cetate a mai fost întărit cu alte două jucătoare din campionatul intern, Oana Duca (CSM Sibiu) și Valentina Bardac (CSM Sebeș), iar pe banca tehnică a fost adus antrenorul sârb Sașa Boskovic (de la Knjaz Milos). În etapa precedentă Cetate a pierdut pe teren propriu cu 29-24 în fața vicecampioanei naționale, Rulmentul Brașov, însă devencele au condus în prima repriză cu 13-10 în min. 27.
Formația probabilă a echipei Cetate: Bistriceanu (Poenaru) - Petrescu, Cartaș, Șovar, M. Toth, Mitrea, Pană.
Antrenorul de la HCM Baia Mare, Ioan Băban, nu va putea conta în jocul de duminică pe Lavinia Dobromir și Gabriela Mihalschi, ambele accidentate. După antrenamentul de sâmbătă va fi stabilit lotul de 14 jucătoare ce va fi înscris pe foaia de arbitraj. Formația probabilă de start: Cetățeanu - Balint, Buceschi, Kovacs, Geiger, Rudics, Diniș.
Pentru că este primul joc oficial de handbal din sezonul
2007-2008 care se dispută în Sala polivalentă (meciul din etapa inaugurală, cu HCM Buzău, a avut loc la Școala nr. 5) sperăm ca în tribune să se afle cât mai mulți suporteri ai băimărencelor.


susul paginii

29 august 2007 Astral Buzău a făcut 11 transferuri înainte de meciul cu HCM

Cu toate că de la Astral Buzău au plecat mai multe jucătoare, conducerea clubului a reușit să completeze lotul cu 11 jucătoare noi, după cum urmează: Aldea, Arbunea, Vlad (de la Dunărea Brăila), Crăciun, Rusu, Stănciulescu (Tomis Constanța), Păduraru , Trandafir (Oțelul Galați), Geană (Rulmentul), Nica și Simion (CSȘ Slobozia).
La meciul cu Astral nu vor putea evolua pentru echipa băimăreană Dobromir (accidentată) și cele două handbaliste împrumutate la Transilvania Târgu Mureș, Ferenț și Cupșe.
Partida va fi arbitrată de Corneliu David și Claudiu Belean
(ambii din Târgu-Mureș).
Sâmbătă, 1 septembrie, ora 11:00
Sala de sport a Școlii nr. 5 Baia Mare
Biletul de intrare
- 5 lei

Sâmbătă, 1 septembrie,
ora 11:00, Sala de sport
a Școlii nr 5. Biletul - 5 lei

susul paginii

27 august 2007 HCM Baia Mare debutează sâmbătă în Liga Națională

Sâmbătă, 1 septembrie, va avea loc etapa inaugurală a ediției 2007/2008 a Ligii Naționale de handbal feminin. HCM Baia Mare va juca pe teren propriu, de la ora 11, cu Astral Buzău. Din cauza unei expoziții care are loc în Polivalentă meciul se va desfășura în Sala de sport a Școlii nr. 5 din Baia Mare (strada Pășunii nr. 2 A).
Adversara băimărencelor din prima etapă, Astral Buzău, a jucat în ultimul week-end la turneul de la Brăila, unde a pierdut toate cele trei partide disputate: 22-34 cu Rapid CFR București, 23-33 cu Oțelul Galați și 19-30 cu Dunărea Brăila. Clasament : 1. Oțelul Galați - 5 p, 2. Dunărea Brăila - 5 p, 3. Rapid CFR București - 2 p, 4. Astral Buzău - 0 p.
De la Astral Buzău au plecat în această vară 8 jucătoare: Lipan, Pelin, Al. Braniște și Cucu (toate la Dunărea Brăila), Pătru, Neghea (Oțelul Galați), Geană, I. Petre (Rapid). Au rămas însă să apere onoarea handbalului buzoian Râmbu și Goran, două handbaliste care au avut oferte de la mai multe echipe de top din țară și chiar din străinătate. Gruparea antrenată de Romeo Ilie s-a clasat sezonul trecut pe locul 10 în Liga Națională și are acum drept obiectiv salvarea de la retrogradare.

 

susul paginii

25 august 2007 HCM pe locul 5 la turneul de la Debrecen

HCM Baia Mare s-a clasat pe locul 5 la Cupa "Ave Ásványviz" de la Debrecen după ce a învins în meciul pentru locurile 5-6 pe campioana Cehiei, Slavia Praga, cu 31- 27 (16-14). În prima zi, băimărencele au pierdut ambele meciuri din grupa B: 31-39 (14-16) cu DVSC Aquaticum Debrecen (Ungaria) și 27-31 (16-14) cu RK Krim Mercator Ljubljana (Slovenia).
Fetele antrenate de Ioan Băban au fost la un pas de a învinge puternica formație slovenă Krim Mercator Ljubljana, câștigătoarea Ligii Campionilor din 2001 și 2003. HCM a condus în minutul 52 cu 25-22, însă slovenele au marcat 8 goluri consecutiv și au câștigat în final cu 31-27.
Din formația băimăreană au lipsit la acest turneu din cauza unor probleme de sănătate C. Buceschi, G. Mihalschi, L. Dobromir și Fl. Vulturar.

DVSC Debrecen - HCM Baia Mare 39-31 (16-14)
Au arbitrat: Szegedi Zsolt și Unyatinszki Tamás.
Debrecen: Vorozhtsova, Triffa, Kiss - Orbán 6, Szücs 6, Stuparicova 5, Csáki 5, Benyáts 4, Nagy I. 3, Hornyák 2, Szabo 2, Latakaite 2, Madai 2, Micic 1, Nikolic 1, Kovács. Antrenori: Skaliczky Lászlo și Varga József.
HCM: Cetățeanu (3), Amaxinesei (7) - Kovacs 7, Rouă 7, Geiger 5, Diniș-Vârtic 4, Negria 3, Rudics 2, Balint 2, Oșan 1, Stoica, Herman, Klocza. Antrenor: Băban Ioan.
Balint a fost descalificată în minutul 28 (pentru un fault obișnuit de joc).

Krim Ljubljana - HCM Baia Mare 31-27 (12-14)
Au arbitrat: Szegedi Zsolt și Unyatinszki Tamás.
Krim: Stefanisin, Pandzic - Kindl 4, Iatsenko 4, Siti E. 4, Golubic 4, Oder 4, Lekic 3, Zrnec 2, Vergelyuk 2, Oven 1, Argenti 1, Hrnjic 1, Freser 1. Antrenor: Bojan Cotar.
HCM: Cetățeanu (9, a apărat două aruncări de la 7m), Amaxinesei - Kovacs 7, Geiger 5, Balint 5, Rudics 4, Negria 3, Rouă 2, Diniș-Vârtic 1, Herman, Stoica, Oșan, Klocza.

HCM Baia Mare - Slavia Praga 31-27 (16-14)
Au arbitrat: Dobrovits Csaba și Tájok Péter.
HCM: Cetățeanu (16), Amaxinesei (1) - Kovacs 7, Balint 5, Stoica 5, Geiger 4, Negria 3, Herman 3, Diniș-Vârtic 2, Rudics 1, Oșan 1, Rouă, Klocza.
Slavia: Selicharova, Prusova - Medunova 6, Knedlikova 4, Cerna 3, Krouska 3, Krnakova 2, Janeckova 2, Jonasova 2, Mouleova 2, Kleperadova 2, Stolfova 1, Mlynkova, Kastnerova,. Antrenor: Tomas Kutka.

Rezultate înregistrate la Cupa "Ave Ásványviz":

Grupa A
Oltchim 37 - 21 Slavia Praga
Slavia Praga 23 - 31 Michalovce
Oltchim 43 - 30 Michalovce
CLASAMENT
1.
Oltchim Rm. Vâlcea
4p
2.
Iuventa Michalovce
2p
3.
Slavia Praga
0p
Grupa B
Debrecen 39 - 31 HCM Baia Mare
Krim Ljubljana 31 - 27 HCM Baia Mare
Debrecen 32 - 24 Krim Ljubljana
CLASAMENT
1.
Debrecen DVSC
4p
2.
Krim Ljubljana
2p
3.
HCM Baia Mare
0p
locurile 5-6 HCM Baia Mare 31 - 27 Slavia Praga
locurile 3-4 Krim Ljubljana 37 - 36 Michalovce
FINALA Oltchim 28 - 26 Debrecen
CLASAMENT FINAL
1.
Oltchim Rm. Vâlcea
2.
Debrecen DVSC
3.
Krim Ljubljana
4.
Iuventa Michalovce
5.
HCM Baia Mare
6.
Slavia Praga

PREMII SPECIALE:
Cea mai bună jucătoare: Orbán Annamária (Debrecen)
Golgeteră: Alzbeta Tóthová (Michalovce)
Cel mai bun portar: Luminița Huțupan Dinu (Oltchim)

Cea mai bună jucătoare
a turneului:
Orbán Annamária (Debrecen)

susul paginii

21 august 2007 HCM va juca în Cupa EHF cu puternica echipă suedeză Skövde HF

Marți, 21 august, la Viena, vicepreședintele clubului HCM, Liviu Bala, a efectuat extragerile pentru meciurile din cadrul Cupei EHF, ediția 2007/2008. Și cu mâna lui ne-a dat unul dintre cei mai puternici adversari posibili, echipa suedeză Skövde HF. Meciul tur se va disputa la Baia Mare, sâmbătă, 29 septembrie, iar returul în Suedia pe 6 octombrie.


susul paginii

20 august 2007 Stafful HCM pleacă la Viena pentru tragerea la sorți din Cupa EHF

Trei reprezentanți ai Consiliului Director al clubului HCM Baia Mare vor fi prezenți marți, 21 august la sediul Federației Europene de Handbal de la Viena pentru a asista la tragerea la sorți a meciurilor din turul 2 al Cupei EHF. Vicepreședintele Liviu Bala, directorul sportiv Daniel Kotecz și secretarul Ioan Gurzău au declarat înainte de plecare că și-ar dori un adversar din Cipru, Grecia sau Luxemburg.
În urma unui sondaj de opinie realizat în rândul jucătoarelor de la HCM majoritatea ar vrea să debuteze în sezonul 2007-2008 al cupelor europene împotriva echipei cipriote Panellinios Lefkosias.
Pentru că HCM Baia Mare este cap de serie numărul 11 în Cupa EHF va fi amplasată în urna I, cea a favoritelor, alături de alte 19 echipe, dintre care cele mai puternice sunt: Dinamo Volgograd (favorita nr. 1) și Kuban Krasnodar (4) din Rusia, Dunaferr (2) din Ungaria, Ikast Bording (3) din Danemarca și Bayer 04 Leverkusen din Germania.
În urna a II-a au fost repartizate alte 20 de echipe, cele mai valoroase posibile adversare fiind: Randers din Danemarca, Rostov pe Don din Rusia, Itxaco Navarra din Spania, Skövde din Suedia și Egle Vilnius din Lituania.
Meciurile din turul 2 al Cupei EHF se vor juca pe 29/30 septembrie (turul) și 6/7 octombrie 2007 (returul).

În tabelul de mai jos sunt prezentate toate câștigătoarele
Cupei EHF.

2007 - Zvezda Zvenigorod (Rusia)
2006 - Ferencváros (Ungaria)
2005 - Cornexi Alcoa Székesfehérvár (Ungaria)
2004 - Viborg (Danemarca)
2003 - Slagelse (Danemarca)
2002 - Ikast Bording (Danemarca)
2001 - Montex Lublin (Polonia)
2000 - Amadeo Tortajada (Spania)
1999 - Viborg (Danemarca)
1998 - Dunaferr (Ungaria)
1997 - Olimpija Ljubljana (Slovenia)
1996 - Debrecen (Ungaria)
1995 - Debrecen (Ungaria)
1994 - Viborg (Danemarca)
1993 - Rapid București (România)
1992 - SC Leipzig (Germania)
1991 - Lokomotiva Zagreb (Iugoslavia)
1990 - ASK Frankfurt an der Oder (RDG)
1989 - Chimistul Rm. Vâlcea (România)
1988 - Egle Vilnius (URSS)
1987 - Buducnost Titograd (Iugoslavia)
1986 - SC Lepzig (RDG)
1985 - ASK Frankfurt an der Oder (RDG)
1984 - Chimistul Rm. Vâlcea (România)
1983 - Avtomobilist Baku (URSS)
1982 - Tresnjevka Zagreb (Iugoslavia)


susul paginii

19 august 2007 Turneul de la Debrecen transmis în direct pe Sport 1

HCM Baia Mare va juca la Debrecen în perioada 24-25 august la unul dintre cele mai puternice turnee de pregătire organizate în această vară în Europa. Toate cele șase echipe participante sunt înscrise în ediția 2007-2008 a cupelor europene, patru dintre acestea fiind campioane en-titre.
Alături de HCM Baia Mare vor juca la acest turneu Krim Mercator Ljubljana (Slovenia), Oltchim Rm. Vâlcea (România), Iuventa Michalovce (Slovacia), Slavia Praga (Cehia) și DVSC Aquaticum Debrecen (Ungaria).
Toate meciurile se dispută în Sala "Hódos Imre" din Debrecen (capacitate: 2000 locuri) și vor fi transmise "live" pe Sport 1 în Ungaria, România, Cehia și Slovacia.
Cele șase echipe au fost repartizate în două grupe. Băimărencele vor evolua în grupa B alături de echipa locală DVSC Aquaticum Debrecen și Krim Mercator Ljubljana, campioana Sloveniei (câștigătoarea Ligii Campionilor din 2001 și 2003).
Fetele antrenate de "Giovanni" Băban vor juca împotriva unor vedete de superclasă precum Ljudmila Bodnieva, Tatiana Alizar (campioane mondiale cu Naționala Rusiei), Siti Ágnes, Kindl Gabriella (medaliate cu bronz la mondialele din 2005 cu reprezentativa Ungariei), ucrainiencele Olena Yatsenko și Maryna Vergelyuk, croata Dijana Golubic și slovenele Nataliya Derepasko și Tatjana Oder.
În grupa A, Oltchim (campioana României) este favorită în fața campioanelor Slovaciei și Cehiei. Pe lângă Huțupan-Dinu, Maier, Meiroșu și Gâlcă antrenorul Gheorghe Tadici va putea conta la aceste meciuri și pe aportul celor două handbaliste plecate săptămâna trecută la Viena pentru un tratament medical, Valentinei Elisei-Ardean și Steluța Luca.
Delegația echipei HCM Baia Mare va pleca joi în Ungaria și va fi cazată la Hotelul "Epona" din Hortobágy.

PROGRAMUL TURNEULUI:
Vineri 24 august
09:00 Oltchim - Slavia Praga
10:45 Debrecen - HCM Baia Mare
12:30 Slavia Praga - Michalovce
14:15 Krim Ljubljana - HCM Baia Mare
16:00 Oltchim - Michalovce
17:45 Debrecen - Krim Ljubljana
Sâmbătă 25 august
09:00
Meci pentru locurile 5-6
11:00
Meci pentru locurile 3-4
14:00
Finala turneului
15:30
Festivitatea de premiere

(orele sunt pe fusul orar al Ungariei,
cu o oră în urma României)


susul paginii

18 august 2007 HCM a păstrat trofeul acasă

HCM Baia Mare a învins cu 27-24 (12-8) pe Hódmezövásárhely în "finala" ediției a IV-a a Trofeului "Maramureș ", iar în jocul pentru locurile 3-4 HC Zalău a terminat învingătoare cu 41-24 în fața echipei CSS nr.2 Baia Mare.
Cea mai bună jucătoare a turneului a fost desemnată Melinda Geiger (HCM), titlul de cel mai bun portar i-a fost atribuit Claudiei Cetățeanu (HCM), iar golgeteră a turneului a fost Daniela Crap (HC Zalău) cu 30 goluri marcate. S-au mai acordat două premii: Miss turneu - pentru Nagy Renáta de la Hódmezövásárhely și Trofeul fair-play pentru CSȘ nr. 2 Baia Mare.
Cu ocazia acestui turneu a debutat pe banca tehnică a băimărencelor antrenorul secund Costică Buceschi, fost jucător la Minaur, Steaua, HCM Bistrița, Ózd, Cegléd și Tiszaföldvár (ultimele trei grupări fiind din prima ligă ungară).

HCM Baia Mare - Hódmezövásárhelyi NKC 27-24 (12-8)
Au arbitrat: O. Fânață - A. Moldoveanu (Arad)
HCM (antrenor I. Băban): Cetățeanu (18 intervenții bune, a apărat o aruncare de la 7 m),  Amaxinesei - Geiger 11, Diniș-Vârtic 6, Rudics 4, Balint 3, Negria 3, Buceschi, Stoica, Herman, Mihalschi, Klocza, Rouă.
HNKC (antrenor T. Rapatyi): Vörös, Abramovich - Koroknai 7, Nikoláyenko 4, Jenöfi 4, Szepesi 4, Wolf 2, Nagy R. 1, Borbély 1, Gerstmár 1, Takács, Fülöp, Jókai, Sipos.

HC Zalău - CSȘ nr. 2 Baia Mare 41-24 (22-9)
Au arbitrat: C. David - A. Pașcan (Tg. Mureș)
HC Zalău (antrenor S. Rădulescu): Nichita - Crap 10, Coadălată 6, Vlad 6, Ursachi 4, Fl. Pop 3, Holhoș 3, Lazer 2, Czeczi 2, Ciordaș 2, Cristoaica 2, Țurcaș 1, M. Pop, Purcar.
CSȘ nr. 2 (antrenor A. Palko): Vulturar, Bohotici - Tătar 9, Klimek 7, Pomohaci 2, Ștefiuc 2, Grindean 1,  Moței 1, Bădiță 1, Molnar 1, Senchiu, Maghiar, Jimborean.


susul paginii

17 august 2007 HCM și Hódmezövásárhely sunt neînvinse după două meciuri

După prima zi a turneului internațional de handbal feminin dotat cu Trofeul "Maramureș" (ediția a IV-a) echipa locală HCM Baia Mare și formația ungară Hódmezövásárhely sunt neînvinse. Cele două grupări vor juca mâine finala competiției, în timp ce HC Zalău și CSȘ nr. 2 Baia Mare, ambele cu câte două înfrângeri în cont, se vor bate pentru locul al treilea. La HCM nu au jucat deloc Camelia Balint, Magda Kovacs, Lavinia Dobromir și Sorina Oșan (din cauza unor pribleme de sănătate), iar Flavia Vulturar, Raluca Pomohaci și Carmina Bădiță au întărit echipa de junioare a Clubului Sportiv Școlar nr. 2.

HCM Baia Mare - CSȘ nr. 2 Baia Mare 39-24 (20-10)
Au arbitrat: O. Fânață - A. Moldoveanu (Arad)
HCM (antrenor I. Băban): Cetățeanu, Amaxinesei - Stoica 10, Mihalschi 6, Herman 5, Geiger 4, Negria 4, Klocza 3, Buceschi 3, Diniș-Vârtic 2, Rouă 1, Rudics 1.
CSȘ nr. 2 (antrenor A. Palko): Vulturar, Bohotici - Klimek 8, Grindean 5, Tătar 4, Moței 3, Bădiță 1, Ștefiuc 1, Maghiar 1, Pomohaci 1, Senchiu, Jimborean, Molnar.

Hódmezövásárhelyi NKC - HC Zalău 30-24 (13-10)
Au arbitrat: O. Fânață - A. Moldoveanu (Arad)
HNKC (antrenor T. Rapatyi):  Vörös, Abramovich - Koroknai 10, Wolf 4, Nikoláyenko 3, Szepesi 3, Takács 3, Gerstmár 3, Jenöfi 2, Jókai 1, Nagy R. 1, Fülöp, Sipos, Borbély.
HC Zalău (antrenor S. Rădulescu): Nichita - Crap 9, Coadălată 4, Ursachi 3, Țurcaș 2, Czeczi 2, Lazer 1, Holhoș 1, Cristoaica 1, Fl. Pop 1, Vlad, M. Pop, Purcar, Ciordaș.

Hódmezövásárhelyi - CSȘ nr. 2 Baia Mare 43-19 (21-6)
Au arbitrat: I. Marta - Șt. Hendrea (Baia Mare)
HNKC (antrenor T. Rapatyi):  Vörös, Abramovich - Koroknai 9, Wolf 7, Gerstmár 5, Nikoláyenko 4, Nagy R. 4, Szepesi 3,
Takács 3, Sipos 2, Borbély 2, Jenöfi 2, Jókai 1, Fülöp 1.
CSȘ nr. 2 (antrenor A. Palko): Vulturar, Bohotici - Tătar 8, Klimek 3, Bădiță 2, Grindean 2, Moței 2, Ștefiuc 2, Senchiu, Maghiar, Pomohaci, Molnar, Jimborean.

HCM Baia Mare - HC Zalău 32-26 (19-9)
Au arbitrat: C. David - A. Pășcan (Tg. Mureș)
HCM (antrenor I. Băban): Cetățeanu, Amaxinesei - Rudics 9, Geiger 8, Buceschi 3, Stoica 3, Rouă 3, Diniș-Vârtic 2, Negria 2, Herman 1, Klocza 1, Mihalschi.
HC Zalău (antrenor S. Rădulescu): Nichita - Crap 11, Coadălată 5, Holhoș 5, Cristoaica 3, Vlad 1, Țurcaș 1, Lazer, Ursachi, M. Pop, Purcar, Czeczi, Fl. Pop, Ciordaș.


susul paginii

16 august 2007 Rulmentul Brașov nu mai vine la Trofeul Maramureș

Deși a confirmat, inclusiv prin fax semnat de directorul sportiv Sorin Târcă, participarea la Trofeul Maramureș, ediția a IV-a, echipa Rulmentul Brașov a anunțat azi, cu o zi înaintea începerii turneului, că nu mai poate onora invitația, motivul invocat fiind numeroasele accidentări din lot.
Cu toate acestea Trofeul Maramureș se va desfășura, locul Rulmentului fiind luat de divizionara A CSS nr. 2 Baia Mare, echipă de junioare întărită cu trei handbaliste de la HCM Baia Mare - Vulturar, Pomohaci și Bădiță.


susul paginii

15 august 2007 HCM a transferat-o pe Alexandra Rouă

Golgetera din sezonul 2006/2007 a echipei Mureșul Târgu Mureș, Alexandra Rouă, a semnat un contract valabil pe un an cu HCM Baia Mare. Handbalista în vârstă de 21 ani joacă pe postul de inter stânga, are 180 cm și 70 kg. Alexandra este jucătoarea clubului Oltchim Rm. Vâlcea și vine sub formă de împrumut la HCM pentru un sezon competițional.
Rouă a marcat în campionatul trecut al Ligii Naționale 98 de goluri. Ea a debutat în tricoul echipei HCM la turneul de pregătire de la Cluj-Napoca, unde a marcat 5 goluri.


susul paginii

14 august 2007 Supervedetele care vin la Trofeul "Maramureș"

Sala polivalentă din Baia Mare va găzdui în perioada 17-18 august ediția a IV-a a Trofeului "Maramureș" la handbal feminin. Participă 4 echipe: Rulmentul Brașov (vicecampioana României, participantă în ediția 2007-2008 a Cupei Cupelor), Hódmezövásárhelyi NKC (locul 8 în Ungaria), HC Zalău (locul 11 în Liga Națională) și HCM Baia Mare (locul 4 în Liga Națională - participantă în ediția 2007-2008 a Cupei EHF).
Printre supervedetele care vor putea fi văzute la acest turneu în echipa brașoveană se numără coreeanca Woo Sun Hee (cea mai valoroasă extremă dreapta din lume), Simona Gogârlă (transferată recent de la campioana Ungariei, Györ) și Natalia Spirova (portarul naționalei Rusiei).


susul paginii

13 august 2007 Prestație modestă la turneul de la Zalău

HCM Baia Mare a suferit trei înfrângeri la Cupa de vară de la Zalău și a ocupat ultimul loc în clasamentul turneului. Jucătoarele antrenate de Ioan Băban au pierdut cu 24-38 în fața campioanei en-titre, Oltchim, cu 21-28 în favoarea echipei organizatoare HC Zalău și cu 19-31 în meciul cu Tomis Constanța. De la băimărence au lipsit pe durata întregului turneu două titulare, Magda Kovacs și Geta Diniș-Vârtic, ambele din cauza unor probleme de sănătate.
După o înfrângere previzibilă în meciul cu Oltchim, gruparea maramureșeană a pierdut și cel de-al doilea joc de la Zalău,
28-21 în fața localnicelor. Antrenorul Băban a jucat fără 4 titulare (Buceschi, Cetățeanu, Kovacs și Diniș), iar altele două (Geiger și Rudics) au evoluat doar 20 de minute. În schimb, HC Zalău a jucat în formula completă, inclusiv cu Tolnai, Crap, Lazer și Holhoș pe teren.
În ultima partidă HCM a suferit o înfrângere categorică în fața constănțencelor, cu 19-31, deși la pauză scorul era egal, 12-12. Prestația slabă din repriza secundă, mai ales în faza de atac (HCM a înscris doar 4 goluri în 25 minute!), l-a pus serios pe gânduri pe antrenorul Băban. Sperăm ca până la începutul sezonului oficial jocul băimărencelor să crească din punct de vedere calitativ, mai ales că HCM va trebui să evolueze în luna septembrie pe două fronturi, Liga Națională și Cupa EHF.
Lotul echipei HCM în turneul de la Zalău: Cetățeanu, Amaxinesei, Vulturar - Balint 12, Geiger 12, Rudics 10, Oșan 7, Mihalschi 6, Negria 5, Herman 4, Buceschi 3, Rouă 2, Stoica 2, Bădiță 1, Klocza. 

Cupa de vară
11-13 august 2007, Zalău

REZULTATE:
Sâmbătă 11 august
HCM Baia Mare - Oltchim Rm. Vâlcea 24-38
HC Zalău - Tomis Constanța 24-26
Duminică 12 august
Oltchim Rm. Vâlcea - Tomis Constanța 31-20
HC Zalău - HCM Baia Mare 28-21
Luni 13 august
HCM Baia Mare - Tomis Constanța 19-31
HC Zalău - Oltchim Rm. Vâlcea 22-44
CLASAMENT:
1. Oltchim Rm. Vâlcea 6 p
2. Tomis Constanța 4 p
3. HC Zalău 2 p
4. HCM Baia Mare 0 p
Cami Balint - golgetera HCM
la turneul de la Zalău

susul paginii

11 august 2007 Înfrângere severă în fața "naționalei" de la Vâlcea

HCM Baia Mare a pierdut cu 24-38 (13-19) în fața echipei Oltchim Rm. Vâlcea primul meci disputat la Cupa de vară de la Zalău. Din cele două formații au absentat însă mai multe titulare, menajate de antrenori din cauza unor probleme de sănătate. Antrenorul Ioan Băban nu le-a folosit pe Kovacs și Diniș-Vârtic, în timp ce selecționerul Tadici a jucat fără Dinu, Ardean, Luca și Maier.
Începutul meciului a fost echilibrat, în minutul 10 tabela indicând egalitate la 4. După alte zece minute "galacticele" de la Oltchim s-au desprins la 3 goluri diferență (8-11), însă până la pauză avantajul a crescut la 6 goluri (13-19). Pe parcursul primei reprize echipa vâlceană s-a confundat cu naționala României. În poartă era Pâslaru, iar pe teren jucau Meiroșu, Beșe, R. Ivan, Lecușanu, Nechita-Oltean și Pușcașu.
În repriza secundă au intrat pe teren jucătoarele de rezervă din ambele echipe. Pe fondul diferenței de valoare, evident în favoarea echipei vâlcene, Oltchim s-a desprins decisiv și a câștigat cu 38-24.
În celălalt meci al zilei Tomis Constanța a învins cu 26-24 pe HC Zalău (au arbitrat băimărenii Ionuț Marta și Ștefan Hendrea).

HCM Baia Mare - Oltchim Rm. Vâlcea 24-38 (13-19)
Sala sporturilor din Zalău - circa 200 de spectatori.
Au arbitrat: Florin Horincar și Dan Pavel (ambii din Zalău).
HCM: Cetățeanu (8 intervenții bune), Amaxinesei (8 intervenții bune) - Geiger 9, Rudics 4, Oșan 3, Negria 2, Balint 2, Buceschi 1, Mihalschi 1, Herman 1, Rouă 1, Stoica, Klocza. Antrenor: Ioan Băban.
Oltchim: Pâslaru, Smedescu - Vădineanu 8, Meiroșu 5, Cherăscu 5, Pușcașu 4, Nechita-Oltean 4, Băbeanu 3, Ursachi 3, Manea 2, Beșe 2, Lecușanu 1, Teodorescu 1, R. Ivan. Antrenori: Gheorghe Tadici și Seviștean Popa.


susul paginii

07 august 2007 Turneu de pregătire la Zalău

HCM Baia Mare va participa în perioada 11-13 august la un turneu de pregătire la Zalău. Handbalistele maramureșene vor juca, în ordine, cu Oltchim Rm. Vâlcea (sâmbătă), HC Zalău (duminică) și Tomis Constanța (luni).
Pentru aceste meciuri antrenorul Ioan Băban și-a propus să ofere posibilitate de a evolua fiecărei handbaliste din lot, motiv pentru care va folosi diferite formule de echipă. Singura care nu va juca este Lavinia Dobromir, aflată în plin proces de recuperare după operația suferită la genunchi.
La campioana en-titre a României, Oltchim, vor juca toate cele 14 componente ale echipei naționale de senioare, inclusiv Huțupan-Dinu, Elisei-Ardean, Luca și Meiroșu. După acest turneu selecționata României va pleca la Budapesta, unde va participa la Trofeul "Panonia" (15-19 august) alături de reprezentativele Ungariei, Rusiei și Poloniei.

PROGRAMUL MECIURILOR:
Sâmbătă 11 august
ora 16:30 HCM Baia Mare - Oltchim Rm. Vâlcea
ora 18:30 HC Zalău - Tomis Constanța
Duminică 12 august
ora 16:30 Oltchim Rm. Vâlcea - Tomis Constanța
ora 18:30 HC Zalău - HCM Baia Mare
Luni 13 august
ora 10:00 HCM Baia Mare - Tomis Constanța
ora 12:00 HC Zalău - Oltchim Rm. Vâlcea

 


susul paginii

04 august 2007 HCM a câștigat Trofeul "Maramureș"

HCM Baia Mare a cucerit ediția a III-a a Trofeului "Maramureș" la handbal feminin după ce a învins în finală cu 31-30 (16-13) formația ungară DVSC Debrecen. Băimărencele au condus în prima repriză cu 4 goluri diferență (16-12), dar formația ungară a egalat după pauză (17-17 în minutul 34) și chiar a condus în câteva rânduri cu un gol diferență.
Melinda Geiger a bombardat permanent poarta adversă, fiind principala marcatoare a finalei cu 11 goluri. Cu doar 20 de secunde înainte de final, la scorul 30-29, gazdele înscriu golul decisv prin Gabi Mihalschi. A mai rămas timp doar pentru reușita lui Orbán Annamária și rezultatul consemnat la finalul meciului a fost 31-30.
Astfel, formația antrenată de Ioan Băban și-a luat revanșa pentru înfrângerea suferită în urmă cu o săptămână la turneul de la Cluj-Napoca.

HCM Baia Mare - DVSC Aquaticum Debrecen 31-30 (16-13)
Sala polivalentă din Baia Mare - 500 spectatori.
Au arbitrat: Octavian Fânață - Aurel Moldoveanu (Arad).
HCM: Cetățeanu, Vulturar, Amaxinesei - Geiger 11, Buceschi 5, Rudics 4, Balint 3, Kovacs 3, Diniș-Vârtic 2, Negria 2, Mihalschi 1, Herman, Stoica, Klocza, Rouă, Bădiță.
Antrenor : Ioan Băban.
DVSC: Vorozhtsova, Triffa, Kiss - Szücs 7, Micic 6, Nikolic 4, Orbán 4, Szabó 3, Latakaite 2, Benyáts 2, Csáki 2, Sütö, Hornyák, Nagy I., Stuparicova, Madai. Antrenori: Skaliczky Lászlo și Varga Jozsef.

Cea mai bună jucătoare a turneului a fost declarată Carmen Buceschi, titlul de cel mai bun portar i-a revenit Tetianei Vorozhtsova (Debrecen), iar golgeteră a fost Loredana Mateescu (Tomis Constanța) cu 25 de goluri marcate.


susul paginii

02 august 2007 Vedete de 24 de karate la Trofeul "Maramureș"

Ediția a III-a a Trofeului "Maramureș" la handbal feminin va avea loc în 3 și 4 august în Sala polivalentă din Baia Mare. Patru din cele șase echipe participante sunt înscrise în ediția 2007-2008 a cupelor europene: HCM Baia Mare (în Cupa EHF), DVSC Aquaticum Debrecen, U Jolidon Cluj-Napoca (ambele în Cupa Cupelor) și Tomis Constanța (în Challenge Cup). Celelalte două formații invitate sunt HC Zalău și Mureșul Tg. Mureș.

Formația ungară DVSC Debrecen are în componență cinci "straniere" (Nikolic și Micic din Serbia, Stuparikova din Slovacia, Vorozhtsova din Ucraina și Latakaite din Lituania), dar și patru componente ale naționalei de senioare a Ungariei (Szücs, Orbán, Nagy I. și Triffa), iar antrenor a fost instalat în această vară Skaliczky Laszlo (care conduce și destinele naționalei masculine din țara vecină).
 La U Jolidon Cluj-Napoca va evolua Carmen Amariei Lungu, jucătoare transferată recent de la Slagelse (Danemarca), deținătoarea Ligii Campionilor, precum și alte trei handbaliste care au cochetat cu naționala României: Mihaela Senocico Ani, Cristina Dogaru Cucuian și Florina Bârsan.
Tomis Constanța vine fără antrenorul Dumitru Muși (plecat la naționala de senioare), însă pe banca tehnică se va afla "secundul" acestuia Ion Pușcașu. În echipa de la malul Mării Negre joacă, printre altele, Mihaela Ignat Pârâianu, Loredana Mateescu, Georgeta Năniță Grigore și Ramona Văduva Ștefan (foste "tricolore").
HC Zalău are în componență trei jucătoare din naționala "mare", Tolnai, Crap și Lazer, iar Mureșul Tg. Mureș vine cu un lot din care ies în evidență două componente ale lotului de tineret.
Trei dintre echipele participante au pe banca tehnică antrenori din Baia Mare: Gică Covaciu la U Jolidon Cluj-Napoca, Sorin Rădulescu la HC Zalău și Ioan Băban la HC Municipal.


susul paginii

28 iulie 2007 De pe terenul de handbal în biserică

Sărbătoare la HCM Baia Mare. Fiul președintelui Nicolae Bud, Alexandru, s-a căsătorit cu Anca Pop. Cununia religioasă a avut loc la Catedrala "Sfânta Treime" din Baia Mare. Au fost prezente toate handbalistele din lot, alături de antrenorul Ioan Băban și directorul sportiv Daniel Kotecz.
La masa festivă de la Restaurantul Carpați au participat doar reprezentanți ai conducerii administrative și sponsori ai clubului. Lui Băban și Kotecz li s-a alăturat și vicepreședintele Florin Marinca.
Nașul mirilor a fost Liviu Moraru, director general al Regiei Autonome Monitorul Oficial, unul dintre sponsorii importanți ai echipei băimărene.
La nuntă au mai fost prezenți foarte mulți politicieni (de diferite coloraturi politice) - inclusiv miniștri, reprezentanți ai autorităților locale, prieteni și rude ai mirilor sau părinților acestora. Atmosfera a fost întreținută de Sorin Tănase, alături de artiști maramureșeni celebri (Angela Buciu, Titus Perșe, Dumitru Dobrican, Ioachim Făt și alții).
Conducerea clubului, jucătoarele și întregul staff tehnic al echipei HCM le urează lui Anca și Alexandru multă sănătate, fericire și "Casă de piatră!".


susul paginii

28 iulie 2007 Magda Kovacs, cea mai bună jucătoare la turneul de la Cluj

HCM Baia Mare a început seria meciurilor de pregătire la Memorialul "Tiberiu Rusu" de la Cluj-Napoca (27-28 iulie). Băimărencele au învins Cetate Deva, au terminat la egalitate cu U Jolidon Cluj și au pierdut în ultimele secunde în fața echipei ungare DVSC Debrecen.
Organizatorii turneului au desemnat-o pe Magda Kovacs cea mai bună jucătoare a competiției.

Memorialul "Tiberiu Rusu" - ediția I
Cluj-Napoca, 27-28 iulie 2007

HCM Baia Mare a jucat primele meciuri de verificare din sezonul 2007-2008 cu ocazia Memorialului "Tiberiu Rusu" de la Cluj-Napoca. În afara celor trei meciuri din cadrul turneului s-a mai disputat  un joc între echipele de tineret de la HCM și U Jolidon (câștigat de băimărence cu 31-25).
Din echipa antrenată de Giovanni Băban au lipsit Geta Diniș-Vârtic și Gabi Mihalschi, ambele din cauza unor probleme medicale.
Lotul echipei HCM la turneul de la Cluj-Napoca: Cetățeanu, Vulturar, Amaxinesei - Kovacs 15, Balint 15, Geiger 14, Negria 6, Rudics 6, Buceschi 5, Oșan 5, Rouă 5, Ferenț 5, Herman 4, Stoica 4, Klocza 1, Bădiță.

REZULTATE:
U Jolidon Cluj - DVSC Debrecen 24-25 (12-13)
HCM Baia Mare - CSM Cetate Deva 31-24 (16-10)
HCM Baia Mare - DVSC Debrecen 23-25 (11-11)
U Jolidon Cluj - CSM Cetate Deva 41-30 (21-15)
DVSC Debrecen - CSM Cetate Deva 32-24 (14-10)
U Jolidon Cluj - HCM Baia Mare 31-31 (15-13)

CLASAMENT:
1. DVSC Debrecen 6 p (+ 11)
2. U Jolidon Cluj 3 p (+ 10)
3. HCM Baia Mare 3 p (+ 5)
4. CSM Cetate Deva 0 p (- 26)

PREMII SPECIALE:
Cea mai bună jucătoare: Magda Kovacs (HCM Baia Mare)
Cel mai bun portar: Tetiana Vorozhtsova (Debrecen)
Golgeteră: Florina Bârsan (U Jolidon Cluj)

susul paginii

25 iulie 2007 HCM la mare si la munte

Fetele de la HCM Baia Mare au început pregătirile pentru sezonul 2007-2008. Ele au efectuat în luna iulie două cantonamente, unul la mare (în stațiunea Mamaia) și unul la munte (în stațiunea Ocna Șugatag).

Jucătoarele de la HCM Baia Mare și-au reluat pregătirile pentru noul sezon în 2 iulie. După o săptămână de antrenamente, desfășurate în Baia Mare, handbalistele antrenate de Ioan Băban au efectuat în perioada 8-16 iulie un cantonament pe Litoral, la Mamaia. Zilnic s-au desfășurat câte două antrenamente. A fost timp și pentru relaxare. Fetele s-au bronzat pe plaja din fața Hotelului Flora, au jucat beach-volei și s-au scăldat în piscină sau în Marea Neagră.
De la mare fetele s-au mutat la munte, în stațiunea maramureșeană Ocna Șugatag. Între 18 și 25 iulie echipa băimăreană a fost cazată la Hotelul Salina, antrenamentele au avut loc atât în aer liber cât și în sala de sport din Sighetu Marmației.
În ziua liberă, duminică (22 iulie), delegația băimăreană a plecat la  Mănăstirea Bârsana. Jucătoarele au vizitat mănăstirea, s-au rugat și apoi au servit masa de prânz la invitația maicii starețe Filofteia.
După amiază, chiar în fața Hotelului Salina, s-a organizat un picnic pentru a fi sărbătorite două dintre jucătoarele născute în luna iulie: Gabi Mihalschi și Carmen Buceschi. La mulți ani!


susul paginii

20 iulie 2007 S-a definitivat programul de pregătire

HCM Baia Mare va participa în lunile iulie și august la cinci turnee de pregătire. Patru dintre acestea sunt internaționale. Prima apariție în fața propriilor suporteri va avea loc pe 3 și 4 august, la ediția a III-a a Trofeului "Maramureș".

Programul turneelor de pregătire

1. Memorialul "Tiberiu Rusu" de la Cluj-Napoca
(27-28 iulie)
Echipe participante: "U" Jolidon Cluj-Napoca, DVSC Debrecen (Ungaria), CSM Cetate Deva și HCM Baia Mare.
2. Trofeul Maramureș - ediția a III-a, Baia Mare
(3-4 august)
Echipe participante: Tomis Constanța, HC Zalău, HCM Baia Mare (grupa A), DVSC Debrecen, "U" Jolidon Cluj-Napoca, CSM Sibiu (grupa B).
3. Turneul de la Zalău
(11-13 august)
Echipe participante: Oltchim Rm. Vâlcea, HCM Baia Mare, Tomis Constanța și HC Zalău.
4. Trofeul Maramureș - ediția a IV-a, Baia Mare
(17-18 august)
Echipe participante: Rulmentul Brașov, Hódmezövásárhelyi NKC (Ungaria), HCM Baia Mare și CSM Cetate Deva.
5. Turneul de la Debrecen
(24-25 august)
Echipe participante: Iuventa Michalovce (Slovacia), DHC Slavia Praga (Cehia), Oltchim Rm. Vâlcea - grupa A, RK Krim Mercator Ljubljana (Slovenia), DVSC Debrecen (Ungaria), HCM Baia Mare - grupa B.


susul paginii